Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kaçtığı söylenen HDP'li Faysal Sarıyıldız ilk kez konuştu

        MAHİR KILIÇ/HABERTÜRK TV-ÖZEL

        Yaklaşık bir buçuk aydır yurtdışında olan HDP Şırnak milletvekili Faysal Sarıyıldız, Habertürk'e konuştu. Kaçtığı yönündeki iddiaları yalanlayan HDP'li vekil, tutuklanma ihtimallerinin bulunduğunu belirterek "Türkiye'ye döner dönmez havalimanından alınabiliriz" dedi.

        Dokunulmazlık tartışmasını başlatanların da ismi en çok konuşulan bir isim Faysal Sarıyıldız. Aracıyla terör örgütüne silah taşıdığı iddiası da dahil hakkında 12 fezleke hazırlandı. Sarıyıldız, uzun süredir yurtdışında bulunuyor. Parti çalışmaları ve bölgede yaşanan çatışma ortamını anlatmak için yurdışında bulunduğunu belirten Faysal Sarıyıldız bir sonraki durağının İsviçre ve Avustralya olabileceğini söyledi. Faysal Sarıyıldız, "Kaçtı" iddiaları için, "Kesinlikle kaçmadım. Parti görevlendirmesi ile buradayım, çalışmalarımız sürecek" dedi.

        Türkiye'ye dönüş için belirlenen herhangi bir tarih olmadığını belirten Faysal Sarıyıldız, Türkiye'ye dönünce tutuklanabileceklerini belirtip "Türkiye'ye döner dönmez havalimanından alınabiliriz. Yargıya kesinlikle güvenmiyorum, Türk yargısının hukuktan uzaklaştığının düşünüyorum. Ancak tutuklanmaktan da korkmuyorum. Daha önce zaten 5 yıl cezaevinde kaldım. Korktuğum nokta mevcut çatışmalı ortamın daha da büyümesi ve Türkiye'de daha büyük acıların yaşanması" dedi.

        "TAZİYE İNSANİ DURUM"

        Faysal Sarıyıldız'ın yanısıra dokunulmazlık konusunda ön plana çıkan bir diğer HDP'li isim ise Van milletvekili Tuğba Hezer. Hezer, Merasim sokaktaki terör saldırısını gerçekleştiren canlı bombanın taziyesine katılmıştı. Hezer de yaklaşık bir buçuk aydır yurtdışında bulunuyor. Konuşmasında Tuğba Hezer hakkındaki tartışmalara da değinen Faysal Sarıyıldız, "Bir taziyeye katılmak insani bir durum, bunun hukuki açıdan cezai bir karşılığı yok" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ