Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik İstanbul'da 6 bin altında 'drone' yasaklandı

        Gökhan ARTAN-İSTANBUL

        İstanbul, Tekirdağ, Yalova ve Bursa'yı kapsayan ve dün ilan edilen uçuş yasağı yarın saat 12.00'ye kadar uzatıldı. NOTAM olarak adlandırılan havacılara bilgi notunda, görerek uçan sivil helikopter ile uçakların uçuşları durduruldu. Bu yasak, aletli uçuş kurallarına göre uçan havayolları ve diğer uçakları ise kapsamıyor.

        NOTAM'da ilginç bir not dikkat çekti. Notam TR'deki bilgiye göre, askeri hava araçları kapalı bölgede 'ön müsaade' alarak uçabilecek. Bu yasak, ambulans, yangın söndürme ve polis gibi devlet hava araçlarını ise kapsamıyor.

        Darbe girişimi sonrası alınan önlemler kapsamında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, İstanbul üzerinde 20 bin feet(6 bin metre) altında İnsansız Hava Araçları ve helikopter gibi VFR (görerek uçuş yapan hava aracı) uçuşları yapan hava araçlarına yasaklandığını duyurdu.

        DRONE'LARA YASAK

        Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yatığı açıklamada İstanbul Hava Sahası üzerinde drone olarak da bilinen insansız hava araçlarının uçuşunun yasaklandığını duyurdu. Resmi twitter adresinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

        "İstanbul üzerinde 20 bin feet (6 bin metre) altında tüm İHA ve VFR uçuşları yasaktır. İHA kullanıcıları lütfen duyurunuz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ