Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Savaş pilotu Kerime Kumaş tutuklandı

        Serdar KULAKSIZ / İSTANBUL

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen "15 Temmuz darbe girişimi" soruşturması kapsamında tutuklu sayısı 1908'e yükseldi.

        Darbeye teşebbüsün yapıldığı 15 Temmuz gecesi İstanbul semalarında UH1H tipi helikopterle üç sorti yaptığı tespit edilen savaş pilotu Yüzbaşı Kerime Kumaş ise Yalova'da yakalandı.

        Adliyeye çıkartılan Kerime Kumaş, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüsten" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        2010'DA MEZUN OLMUŞTU

        Kerime Kumaş, 26 Ocak 2010 tarihinde İzmir Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığında uçuş eğitimlerini tamamlayan 48 pilot arasındaydı. Teğmene olarak mezun olan Kumaş, diploma ve brövesini "mezun tek kadın pilot" olarak almıştı. Kerime Kumaş, zor bir eğitimin üstesinden geldiklerini, kadın olmasının bir şey değiştirmediğini, aynı görevleri yaptıklarını söylemişti.

        4 GENERAL DAHA GÖZALTINDA

        Soruşturma kapsamında Hava Harp Akademileri Komutanı Tümgeneral S. M., Hava Harp Akademileri Kurmay Başkanı Tümgeneral H. N. T., Hava Harp Akademisinde görevli Tümgeneral R. C., Hava Harp Okulları Yüksek Sevk ve İdare Akademisi Komutanı Tuğgeneral A. A. da soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

        BDDK' DA UZMAN İKİ KİŞİ GÖZALTINDA

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast düzenleyecek olan SAT komandolarına destek vermek amacıyla Beykoz SAT Komutanlığı'ndan çıkarak Marmaris'e gitmek üzere Yeşilköy'den uçakla hareket eden ancak daha sonra Ankara Akıncı Hava Üssü'ne giden SAT komandolarını yönlendirdiği öne sürülen Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nda (BDDK) uzman olan K. I. ve E.A. da soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

        BİRİ İNGİLİZ 12 AVUKAT GÖZALTINDA

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar bürosunca yürütülen "15 Temmuz darbe girişimi" soruşturması avukatlara da sıçradı. Savcılık, 50 avukat hakkında gözaltı kararı çıkarttı. Biri İngiliz vatandaşı 12 avukat gözaltına aldı.

        ERLER YENİDEN SORGULANACAK

        Soruşturma kapsamına tutuklanan erler ise savcılardan oluşturulacak bir ekip tarafından tutuklu bulundukları Silivri Cezaevi'nde yeniden ifadeleri alınacak.

        ASKERİ BİRLİKLERİN GİRİŞ- ÇIKIŞ KAYITLARI İNCELENİYOR

        Darbe girişimi soruşturması kapsamında İstanbul genelinde bulunan bütün askeri birliklerin giriş çıkışlarında buluna kamera kayıtları alındı. Ayrıca İstanbul Jandarma Alay Komutanlığı'nda yapılan aramada kırılmış vaziyette bulunan hard disklerle emniyette incelemeye alındı.

        İBB ÇALIŞANI 4 KİŞİ TUTUKLANDI

        Darbe girişimine ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediye'nde çalışan 4 şüpheli, çıkarıldıkları Nöbetçi Hakimlik tarafından tutuklandı. Tutuklanan isimler arasından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sivil Savunma Sekreteri M.T.''nin olduğu öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ