Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Gümüşsuyu ve Kasımpaşa askeri hastaneleri Sağlık Bakanlığına devredildi

        Gümüşsuyu ve Kasımpaşa askeri hastaneleri Kanun Hükmünde Kararname kapsamında, düzenlenen törenle Sağlık Bakanlığına devredildi.

        Devir teslim töreninde konuşan Beyoğlu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Erol Kısmet, Gümüşsuyu Askeri Hastanesinin yaklaşık 150 yıldır hizmet verdiğini belirterek, bu süreçte hastanede emeği geçen herkese teşekkür etti.

        Hastanenin 150 yıllık tarihinde bir sürü badire atlattığını ifade eden Kısmet, ''Savaşlar, karışıklılar çıkmış ülkede. Yine o zamanlardan birini yaşadık yakın zamanda. O zamanlara benzeyen maalesef hiç tasnif edilmeyecek bu ülkenin başına bela olabilecek bir sıkıntı atlattık. İnşallah anlımızın akıyla hep beraber burayı en güzel şekilde devam ettirmeye ve beraber çalışacağımıza inanıyoruz.'' dedi.

        Kısmet, bütün askeri hastanelerde işbirliği başlatıldığını belirterek, şöyle devam etti:

        ''Hepimiz burada bir tarihe tanık oluyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemde bu işbirliğinin çok güzel meyveler vereceğine inanıyorum. Bu hastanelerimizin yapmış oldukları hizmetin çok daha fazlasını çok daha ileri seviyelerde yapabileceğine inanıyorum. Gümüşsuyu Askeri Hastanemiz İstanbul'daki en büyük hastanemizden hatta Türkiye'nin en büyük eğitim ve araştırma hastanelerinden. Yani üniversite seviyesindeki bir hastanemizden faydalanılacak. Hastalarına sunduğu hizmette bu işbirliğinin sonucunu hep beraber göreceğiz. Bu bir devralma değil, bu bir hizmetin kalitesini artırmadır. Hizmette hiçbir sıkıntı olmaksızın bu hastanemizde gazilerimize, şehitlerimizin yakınlarına, askerlerimize, sivillerimize hepsine aynı özenle hizmete vereceğiz. Hepimiz için ülkemiz için hayırlı olsun.''

        Hastane İdare Amiri Albay Nazım Yorulmaz ise devir teslimin hayırlı olmasını diledi.

        Konuşmanın ardından Beyoğlu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Erol Kısmet, hastaneye hizmet verenlere teşekkür belgesi verdi.

        Gümüşsuyu Askeri Hastanesi, "Sağlık Bilimleri Üniversitesi Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gümüşsuyu Ek Binası" adıyla, Kasımpaşa Askeri Hastanesi ise "Sağlık Bilimleri Üniversitesi Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kasımpaşa Ek Binası" ismiyle hizmet verecek.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ