Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Oğuz Gündoğdu: Avcılar'daki bu küçük depremin hissedilmesi manidar

        Marmara Denizi'nde Avcılar'ın 17 kilometre güneyinde dün sabah kaydedilen 3 büyüklüğündeki depremi değerlendiren Jeofizik Mühendisi Yard. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, “Bu kadar küçük bir depremin hissedilmesi manidar" dedi.

        Yard. Doç. Dr. Gündoğdu, Avcılar Belediyesi'nin afetlere karşı hazırlık çalışmaları kapsamında ABAG (Avcılar Belediyesi Afet Gönüllüleri) Projesi aylık eğitim toplantısına katıldı. Oğuz Gündoğdu, dün saat 07.01'de yerin 5.3 kilometre derinliğinde kaydedilen önce 3.1 daha sonra 3 büyüklüğünde olduğu açıklanan depremi Avcılar'da bazı kişiler hissettiklerini söylediklerini hatırlatırken şöyle konuştu:

        "Bu kadar küçük bir depremin hissedilmesi manidar. Herhalde oluşum mekanizmalarından oluşan bir değişim var ki buradakiler bazıları hissetmişler. Bu deprem normaldir. Beklediğimiz büyük depremin öncüsü veya artçısı diye bir şey söylenemez zaten. Ama genelde eğer arkasından gelen birkaç şey daha olursa bu depremler büyükse artçılar o zaman bir tedirginlik hissedebiliriz. Bu konuda çalışmalarımız daha derine gider. Marmara çevresinde Bursa dahil 50'ye yakın istasyonumuz var. Bu verileri alma konusunda. Bunun gerçekleştiğine bakmak için Gemlik'te olan 3.8 büyüklüğünde bir deprem var. O deprem sırasında parametrelere baktık. Yani Doğa Hareketleri Araştırma Derneği (DOHAD) Başkanı Fuat Agalday beyin söylediğine göre herhangi bir anormalliği yok. Bu nedenle şu an için bir beklenti ifade edecek bir durum yok."

        Gündoğdu, cumartesi günü Romanya'da meydana gelen Bulgaristan ve Trakya Bölgesi'nde de hissedilen 5.8 büyüklüğündeki depremin Türkiye'deki son depremlerle ilgisinin olmadığını vurguladı. Oğuz Gündoğdu, “O deprem buradakilerle çok alakasız. Romanya'daki 5.8 büyüklüğündeki o depremin oluşum ve bulunduğu yer bakımından bizimle hiçbir alakası yok" dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ