Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Savcı da Rüzgar Çetin’e verilen cezayı az buldu

        Ünlü yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin hakkında, polis memuru İsmet Fatih Alagöz'ün şehit olmasına bir polis memurunun yaralanmasına sebep olmak sucundan bilinçli taksirle birden çok kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak suçundan verilen 6 yıl 3 ay hapis cezasına Cumhuriyet Savcılığı da az bularak kararı temyiz etti.

        Rüzgar Çetin hakkında oy çokluğuyla 6 yıl 3 ay hapis cezası ve tahliyesine karar verilmişti. İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erdoğan Şimşek ise Çetin hakkında 15 yıl ceza verilmesi gerektiğini ve tahliye edilmemesi gerektiğini belirterek, karara muhalif kalmıştı.

        SON KARARI İSTİNAF MAHKEMESİ VERECEK

        Cumhuriyet Savcısı Ekrem Şakar’in, temyiz dilekçesinde, “ Rüzgar Çetin hakkındaki ceza belirlenirken meydana gelen zarar ve tehlikenin ağırlığı, mağdur Emre Tetik’in yaralanmasının niteliği, taksire dayalı kusurun ağırlığı gözönüne alınarak temel cezadan daha fazla uzaklaşılarak ceza verilmesi gerekirken oluş ve dosya kapsamına uygun olmayacak şekilde asgari hadden daha az uzaklaşılarak temel ceza belirlenmiştir. Bu yönüyle verilen kararın yöntem ve yasaya aykırı olduğu düşünülmekle istinaf yasa yoluna başvurulması gereği doğmuştur” denildi.

        Veli SARIBOĞA / İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ