Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DEPREMLER | Bodrum'da 4.8 büyüklüğünde deprem, AFAD ve Kandilli'den açıklama

        Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün internet sitesinde yer alan bilgiye göre Bodrum Bahçeyakası'da artçı sarsıntılar sürüyor. Bugünkü depremlere son olarak 19.31'de 4 büyüklüğünde meydana gelen deprem de eklendi. Deprem yaklaşık Herhangi bir mal ve can kaybı yaşanmadı. Depremin derinliği 7.2 kilometre olarak kaydedildi.

        İŞTE BUGÜN MEYDAN GELEN DEPREMLER

        Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Bodrum'da saat 14.16'da 4,8 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

        Deprem yaklaşık 21.79 kilometre derinlikte meydana geldi.

        4.1'LİK BİR DEPREM DAHA

        Bu depremin ardından 15:28'de 4.1 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi.Yaşanan 4.8 büyüklüğündeki depremin hemen ardından büyüklükleri 2.3 ile 3.3 arasında değişen 6 artçı sarsıntı daha kaydedilmişti.

        BODRUM VE MİLAS KAYMAKAMLARINDAN AÇIKLAMA

        Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, yaptığı açıklamada, depremin en çok hissedildiği Bodrum ilçesinde olumsuz bir durum olmadığını söyledi.

        Depremlerin son günlerde sürekli meydana geldiğine dikkat çeken Yılmaz, "Şu an itibarıyla bize ulaşan olumsuz bir şey yok, varsa hasarlı binalarda olabilir ancak onların da zaten içerisine girilmemesi için tedbir alınmıştı." dedi.

        Yılmaz, depremin ardından bölgede herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadığını dile getirdi.

        BEYCİLER'DE OLUMSUZ BİR DURUM YOK

        Milas Kaymakamı Eren Arslan ise depremin en çok hissedildiği yerlerden Beyciler Mahallesi'ndeki yetkililerle gerekli görüşmeleri yaptığını ve herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı bilgisini aldığını ifade etti.

        Milas genelinde yaptıkları incelemede herhangi bir can ve mal kaybının bulunmadığını belirten Arslan, "Şimdiyi kadar bize bildirilen bir can ve mal kaybı yok. Depremi hafif düzeyde hissettik. Herhangi bir panik de yok." diye konuştu.

        KANDİLLİ 4.7 OLARAK DUYURMUŞTU

        Depremin büyüklüğünü ilk olarak Kandilli Rasathanesi 4.7 olarak duyurmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ