Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bir milletvekilinin en zor anları! GALERİ

        Engelli milletvekillerinden CHP'li Şafak Pavey Genel Kurul'a tekerlekli sandalye ile geldi. Pantolon yasak olduğu için protezi açıkta kalan Pavey'e bir kavas yardım etti.

        Pavey'in tekerlekli sandalyesini CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil itti.

        Pavey yine Tamaylıgil'in yardımıyla CHP grubuna ait sıralardaki koltuğuna güçlükle oturdu.

        Ak Parti İstanbul milletvekili Gürsoy Erol da kavasın yardımıyla yemin etti.

        KADIN MİLLETVEKİLLERİ ARASINDA ETEK-PANTOLON SAVAŞI!

        Meclis Genel Kurulu’nun ilk oturumunda geçirdiği tren kazasında sol kolunu ve bacağını kaybeden CHPMilletvekili Şafak Pavey’in “pantolon yasağı” nedeniyle protez bacağını açıkta bırakan etek giymesi “pantolon” tartışmasını yeniden başlattı. AK Partili Salih Kapusuz geçen dönem pantolon yasağının kaldırılmasına yönelik önerge vermiş,Meclis gündemine girmeyen teklif kadük olmuştu. HABERTÜRK yasağa ilişkin kadın vekillerin nabzını tuttu.

        ADABA UYULMALI

        Şafak Pavey-CHP: Protez bacağımla Avrupa da dahil pek çok yerde eteğimle çalıştım. Bacağımdan sakındığımiçin pantolon giymemsöz konusu olamaz. Benimiçin etek ya da pantolon fark etmez, her şekilde işimi yaparım. Pantolon giyilmesi içinMeclis’e özel bir öneri sunmam.

        Nur Serter-CHP: Sadece pantolon ceket takımı içine alacak bir düzenleme olursa kabul ederim. Ancak iç tüzüğün omaddesi farklı anlamda değiştirilecekse karşı çıkarım.

        Gülsün Bilgehan-CHP: Her ülke parlamentosunun bazı kuralları ve geleneği vardır.Meclis’in adabına uyulmalı ve etek giyilmeli.

        PANTOLON RAHAT OLUR

        Nimet Çubukçu-Milli Eğitim Bakanı: Pantolon giyilmesine yönelik düzenlemeMeclis’e uygun olmak kaydıyla yapılabilir.

        Fatoş Gürkan-AK Parti: Pantolonla ilgili bir düzenleme olursa biz destek oluruz. Kanuna uygun olursa olabilir. Jean giymesine karşıyım. Usule uygun pantolon giyilebilir.

        Nurdan Şanlı-AK Parti: Daha çok hareket alanı sağlaması açısından pantolon rahat olur.

        Türkan Dağoğlu-AK Parti: Erkekler erkek gözüyle baktığı için kadın konularında daha farklı düşünüyorlar. Ben pantolon konusuna çok olumlu bakıyorum. Rahat olurdu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ