Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem MHP 'dengeli' bedelliye sıcak bakıyor!

        MHP Grup Başkanvekili Şandır, Van'daki ikinci depremde 40 kişinin öldüğünü, bunun siyasi sorumlusunun Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay olduğunu iddia etti.

        Şandır, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Van'daki deprem ve ardından yaşanan dramı, ülkenin gündeminde tutmak istediklerini ifade etti. Van'daki ikinci depremle ilgili yaşanan ihmallerin siyasi sorumlusunun Beşir Atalay olduğunu ileri süren Şandır, bu nedenle gensoru vererek, Atalay'ın TBMM Genel Kurulunda millete hesap vermesini sağlamak istediklerini söyledi. Şandır, gensoru önergesi kabul edildiği takdirde, Atalay'ın görevinden istifa etmesini beklediklerini kaydederek, ''Çünkü ikinci depremde 40 tane insan ölmüştür. Bu insanlar, konuyla ilgili görevli ve sorumlu olan Sayın Beşir Atalay'ın ihmali yüzünden hayatını kaybetmiştir'' dedi.

        Mehmet Şandır, gensoru vermekteki diğer bir amaçlarının da Van'da yaşanan depremlerin ardından gerekli tedbirleri almayan Hükümeti uyararak, muhtemel İstanbul depremine hazırlık yapmak olduğunu dile getirdi. İstanbul'un henüz depreme hazırlıklı olamadığını ifade eden Şandır, muhtemel bir İstanbul depreminde kentin büyük bir kısmının çökeceği ve çok sayıda insanın hayatını kaybedeceğinin tahmin edildiğini söyledi. Şandır, gensorunun Genel Kurulda gündeme alınmasını ve bu vesileyle deprem konusunun da tüm yönleriyle tartışılmasını istediklerini ifade etti.

        "GENSORU TOPLUMUN ÖNÜNDE TARTIŞILSIN"

        Meclis gündeminde, CHP'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında verdiği diğer bir ikinci gensorunun da bulunduğunu anlatan Şandır, şöyle devam etti:

        ''Biz, insani sorumluluk olarak, deprem konusunun toplumun gündeminde kalmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Dolayısıyla gensorunun televizyon yayınlarının açık olduğu saatlerde tartışılmasını istiyoruz. İki gensoruyu aynı güne koyarak, toplumun gözlerinden kaçırmak için bir kurnazlık yapılırsa, buna tepki göstereceğiz. Bu gensoru ayrı bir günde, toplumun önünde tartışılmalıdır.

        TBMM çalışmalarını TRT kısıtlı bir aralıkta vermektedir. Saat 19.00'dan sonraki Genel Kurul çalışmaları yayınlanmamaktadır. Hükümet de kendisinin tartışıldığı görüşmeleri bu saatten sonraya denk getirmek için özel bir gayret sarf ediyor. Gensoru önergesinin saat 19.00'dan önce tartışılmasını Sayın Meclis Başkanı'ndan ve AKP Grubu yöneticilerinden talep etmekteyiz. Bunun aksine bir davranış olursa bunu kabul etmeyeceğimizi, buna karşı gerekli adımları atacağımızı ifade etmek istiyorum. Aksi olursa, gerekirse gensoruyu geri çeker tekrar veririz. Çünkü amacımız deprem gerçeğini gündemde tutmaktır.''

        "VİCDANİ RET KABUL EDİLEBİLİR BİR DURUM OLMAZ"

        Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şandır, bedelli askerlik konusunda Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin gerekli açıklamaları yaptığını, kamu vicdanını, şehit yakınlarını üzmeyecek, toplumda oluşan bu beklentiyi dengeli bir şekilde karşılayacak bir yasaya sıcak baktıklarını ifade ettiğini anımsattı. Şandır, Hükümetin konuyla ilgili tasarısını gördükten sonra parti olarak görüşlerini daha ayrıntılı açıklayabileceklerini dile getirdi. Mehmet Şandır, ''Ancak bedelli askerlik yasasının peşine vicdani ret yasasını da katarlarsa bu kabul edilebilir bir durum olmaz. MHP olarak bu türlü kurnazlıklara fırsat vermeyeceğimizi de ifade etmek isterim'' dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ