Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem BDP: Türkiye geçmişiyle övünülecek bir ülke değil!

        Beycan ÜÇKARDEŞ/ MERSİN (AHT)

        BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Fransız parlamentosunun 'Ermeni soykırımı iddialarını yalanlamayı' suç sayan yasayı onaylamasını "Türkiye'deki 301. madde ayıbına benzer bir ayıp" olarak niteledi. Tuncel, "Türkiye geçmişindeki olaylarla yüzleşmezse, bazı konular uluslararası politikada sürekli malzeme yapılır" dedi.

        Örgütlenme çalışmalarına geçtiğimiz aylarda başlayan Mersin Demokratik Alevi Derneği, kuruluş çalışmalarını tamamladı ve derneğin hizmet binasını açtı. Derneğin açılışına BDP milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü ve Sabahat Tuncel'in yanı sıra Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, BDP Mersin İl Eşbaşkanları Aynur Aşan ve Musa Kulu da katıldı.BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Maraş katliamının yıldönümünde anma yapmak isteyen Alevi derneklerinin Kahramanmaraş Valiliği tarafından engellenmesini kınadı.

        Başbakan Erdoğan'ın Dersim için özür dilediği bir dönemde Maraş'taki katliamla yüzleşmenin engellenmesini eleştiren Tuncel, "Türkiye geçmişiyle çok övünülecek bir ülke değil. Bu ülkenin geçmişinde çok karanlık dönemler var. Fransa parlamentosundan bir yasa geçti. Ermeni soykırımını inkar edenlere ceza verilmesini öngören bir yasa geçti. Türkiye'deki ayıplı 301. maddeye benzeyen ayıplı bir yasaya imza atıldı. Bunu kabul etmek mümkün değil. Ama Türkiye'de kendisine, geçmişine bakmalıdır. Türkiye geçmişindeki olaylarla yüzleşmezse, bazı konular uluslararası politikada sürekli malzeme yapılır. Siz geçmişinizle yüzleşmezseniz bazı olaylar size karşı koz olarak kullanılır. Başbakan'a çağrıda bulunuyoruz. Gelin, ister Ermeni katliamı deyin, ister Ermeni soykırımı deyin, bu olayla yüzleşelim. Maraş'la, Sivas'la, Zilan'la, Gazi'yle yüzleşelim. Bu yüzleşmeleri yapmazsak gerçek bir demokratikleşmeden söz edemeyiz" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ