Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kemik erimesi olan 5 yaşındaki Melisa

        Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde, 4 yıl önce anne babasını kazada kaybeden Melisa Yıldız (5), çadırda yaşayan ağabeyi ile halasının yanında, yakalandığı “kemik erimesi” hastalığı nedeniyle günden güne eriyor.

        LİMON nanesi, oğulotu da denen “melisa” Ege Bölgesi’nde çok sık rastlanan bir kır bitkisidir. Bahar geldiğinde, küçük beyaz çiçekleriyle doğayı eşsiz bir güzelliğe büründürür. Ege’nin incilerinden Fethiye’de bir “Melisa” daha var. Karamersin Köyü‘ndeki ormanlık alanda kurulu çadırda 24 yaşındaki eğebeyi Rıdvan Yıldız ve mevsimlik işçi olan halası Leyla Yıldız’la yaşıyor.

        AĞABEYİ SAHİPLENDİ

        Henüz 5 yaşında olan Melisa, anne ve babasını “fındık işçisi” olarak çalıştıkları Giresun’da trafik kazasında kaybetti. Bunun üzerine 3 kardeşin en küçüğü Melisa’ya ağabeyi Rıdvan Yıldız sahip çıktı. Ama Melisa, 3 ay önce Kastamonu’da rahatsızlandı. Vücudunda benekler oluştu ve çok hızlı kilo kaybetti. Ağabeyi, Melisa’yı Kastamonu Devlet Hastanesi’ne götürdü. Teşhis konulamadı ve Ankara Sami Ulus Çocuk Hastanesi’nde gönderildi. Doktorlar, bu kez Melisa’ya teşhis koydular: Osteoporoz (kemik erimesi).

        3 AYDA 9 KİLO VERDİ

        Doktorların “Mutlaka tedavi edilmesi gerekiyor” dediği Melisa, üç ayda 24 kilodan 15 kiloya düştü. Ancak maddi imkânsızlıklar nedeniyle hastaneye yatırılamadı. Rıdvan Yıldız, kardeşini yanına alarak kısa bir süre önce Fethiye’de mevsimlik işçi olarak çalışmaya başlayan halası Leyla Yıldız’ın yanına sığındı. Bölgede kurulu 14 çadırdan birinde yaşayan Yıldız Ailesi, geçim sıkıntısı çekerken, Melisa’yı tedavi ettirecek parayı bulamadı. Gözlerinin önünde kardeşinin eriyip gitmesine razı olmayan Rıdvan Yıldız, tedavi masraflarını karşılamak için iş aramaya başladı. Ancak epilepsi hastası olan Yıldız, kriz tutup bayılınca girdiği tüm işlerden çıkarıldı. Melisa’nın kullandığı ilaçlar, birinci dereceden kan hastalıkları için kullanılıyor. Ancak ilaçlar kemik erimesi için kullanıldığında, uyum farkı alınıyor. Bunun için de Rıdvan Yıldız, her ay 750 lira fark yatırıyor, ama çalışamadığı için bu farkı ödeyemedi ve Melisa 2 aydır ilaçlarını kullanamıyor. ◊

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ