Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika BDP'li tutuklu vekil nakil işlemine tepkili

        Şanlıurfa Cezaevi'nden Adana F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'ne nakledilen BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan'ın danışmanlık bürosundan yapılan yazılı açıklamada, nakil işleminin hukuksuz olduğu ileri sürüldü.

        BDP'li Milletvekili Ayhan'ın danışmanlık bürosundan, dün gece gerçekleşen nakil olayına ilişkin yazılı açıklama yapıldı. 'Sürgün' olarak tanımlanan nakil işleminin hukuksuz olduğu ileri sürülen yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

        "Gerek İbrahim Ayhan, gerekse de BDP yöneticilerinin Adalet Bakanı ile yaptıkları görüşmelerde kendi rızası dışında başka bir cezaevine sevkinin söz konusu olmayacağı beyan edilmiştir.

        Yapılan sevkin Adalet Bakanı bilgisi dışında gerçekleşmeyeceği göz önünde bulundurulduğunda verilen beyanın gereğinin yapılmamış olması manidardır. Bu hukuksuz uygulamaya karşı parti yöneticileri gerekli girişimde bulunacaklardır. Sessiz sedasız bir şekilde ailelerine dahi bilgi verilmeden 78 bin seçmenin oyunu alan milletvekiline dönük bu uygulama karşısında önce halka karşı yapılan bir saygısızlıktır.

        Adalet Bakanı başta olmak üzere yetkililerin bir an önce milletvekillerinin başka cezaevine nakline dönük kamuoyuna tatmin edici bir açıklama yapmaları gerekmektedir."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ