Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Mahkeme 3 BDP'li vekil için tahliye kararı verdi

        CHP Milletvekili Mustafa Balbay'ın tahliyesiyle başlayan ve KCK davasında yargılanan 5 milletvekilinin serbest bırakılmasıyla cezaevinde kalan tek milletvekili MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan oldu.

        3 BDP'Lİ VEKİLE TAHLİYE

        Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi, KCK davalarında tutuklu yargılanan BDP Şırnak milletvekilleri Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız ile Bağımsız Van Milletvekili Kemal Aktaş'ın tahliyesine karar verdi.

        Anayasa Mahkemesi'nin bireysel başvurularını karara bağladığı KCK tutuklusu BDP'li milletvekilleri Gülser Yıldırım ile İbrahim Ayhan da dün tahliye edilmişti.

        TEK TUTUKLU VEKİL ENGİN ALAN

        5 milletvekilinin serbest bırakılmasıyla cezaevinde kalan tek milletvekili MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan oldu.

        Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili Engin Alan yargılandığı Balyoz davasının karara bağlanmasıyla 18 yıl hapis cezasına çarptırılmış, ceza Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından onanmıştı.

        TAHLİYE EDİLEN VEKİLLER BDP İL BAŞKANLIĞI'NDA BİR ARAYA GELDİ

        Cezaevinden tahliye edilen BDP Şırnak milletvekilleri Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız ile Bağımsız Van Milletvekili Kemal Aktaş, BDP Diyarbakır İl Başkanlığı'nda bir araya geldi.

        Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tahliyesine karar verilen Irmak, tutuklu bulunduğu Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nden, Sarıyıldız ve Aktaş ise Diyarbakır D Tipi Cezaevi'nden tahliye olduktan sonra BDP İl Başkanlığı'na geçti. Milletvekillerini burada partililer karşıladı. Sarıyıldız, yaptığı konuşmada, cezaevlerinde halen 10 bin arkadaşlarının olduğunu ifade ederek, "Başlatılan çözüm süreci hükümetçe ve devletçe bir adım atılmamış ise verilen son karara sevinmemiz beklenmesin. Yalnız halk olarak duygusallığı çoktan aştık. Bizi kurtaracak, halkımızın birliği ve bütünlüğü olacaktır" dedi.

        Irmak ve Aktaş ise konuşmalarını Kürtçe yaptı. Daha sonra parti binasında bir süre yakınları ve partililerle görüşen Irmak ve Sarıyıldız Mardin'e, Aktaş da Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine hareket etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ