Kılıçdaroğlu'ndan flaş bayrak iddiası
"Bu olay ilk değil, daha önce de..."
HABERTURK.COM
Grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'nda direkteki Türk Bayrağı'nın bir gösterici tarafından indirilmesi ile ilgili sert konuştu. Bu olayın ilk olmadığını daha önce de böyle bir olayın yaşandığını iddia eden Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ı eleştirdi.
Kılıçdaroğlu, "Askeri birlik düşünün tel örgülerden atlıyorsun bayrağı alıyorsun sonra tel örgülerden geçiyorsun. Başbakan da Cumhurbaşkanı da ses çıkarmıyor. Ya sen kimsin. Sana millet yetki verdi. Bayrak inecek, bunlar seyredecek. O bayrağı sen indirdin sen. Sen indirdin derken bunu ben değil Bülent Arınç söylüyor. CHP bunu kullanıyor diyor. Bayrağın indirilmesine ben nasıl sessiz kalırım? O bayrağı dalgalandırmak için yüz binlerce şehit verdik. Olay onunla sınırlı değil. Esendere Karakolu'nda da bayrak indirildi. Bunu açıkladım, çünkü elimde tutanak vardı, bayrak indirilmişti, pek çok yere de haber verilmişti. 7-8 memur tutanağa bağlamıştı. Açıkladıktan sonra o memurları Ankara’ya getirdiler. Eski tarihli tutanak tutturup, aşırı rüzgardan bayrak düşmüş dediler. Bunların bayrağa saygısı yok. Bayrağa saygısı olan böyle konuşmaz"dedi.
İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından önemli satır başları;
"52 HAFTA GEÇTİ"
Yarın 11 Haziran, bir şeyin yıl dönümü. Bir yalanın yıl dönümü. 11 Haziran’da Başbakanlık koltuğunda oturan zat şöyle bir konuşma yapıyordu TBMM’de. “Dolmabahçe Camii’nde içki içildi bunun görüntülerini Cuma günü göstereceğiz” Kaç Cuma geçti? 52 hafta geçti. Başbakanlık koltuğunda oturan zat yalan söyledi mi? Yalan söyleyenden başbakan olur mu? Vallahi de billahi de olmaz. Bu yalanı niye söylüyor? İç çatışma çıksın diye. Ama bu ülkenin irfanı var. Bizim insanımızın bir sağ duyusu var. Yalanı hemen anlıyor, zaten hemen anladı. O kışkırttı. Ama o bir yalanı söyledi. Aradan 52 Cuma geçti, henüz daha ortada bir şey yok.
Peki bunu söylerken yalan olduğu ortaya çıktıktan sonra yüzü kızardı mı? Kızarması için yüzü olması lazım.
12 yıldır iktidarda bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi işsizlik ve terör sorununu çözmedi. Terör konusunda en tutarlı, en sağlıklı çözümleri üreten parti biziz. Biz bu süreci aşmak istiyoruz. Herkes huzur içinde işinde gücünde olsun istiyoruz.Salt güvenlik politikalarıyla bu sorunun çözülemeyeceği görüldü. 'Gelin Uzlaşma Komisyonu' kuralım dedik ama bu gerçekleşmedi.
Bu ülkede huzur olmasını isterim. Huzurlu ülke sorunları çözmeye hazır ülkedir. Adına süreç dediler olmadı. Çünkü samimi ve dürüst değiller. Masanın bir ucunda Öcalan bir ucunda Erdoğan oturuyor. Barış ve güven ikiz kardeş gibidir. Eğer barıştan uzaklaşmışsanız, güvenden uzaklaşmışsanız olmaz. Süreç düne kadar iyi gidiyordu. Süreç iyi ise millet neden dağa gidiyor? Analar Diyarbakır'da feryat ediyor. Ülkenin Başbakan'ı ağlıyor. Gidin çocukları getirin diyor. Demirtaş'a gayet güzel cevap verdi. Başbakanlık makamı şikayet makamı değildir.
"O BAYRAĞI SEN İNDİRDİN SEN"
Askeri birlik düşünün tel örgülerden atlıyorsun bayrağı alıyorsun sonra tel örgülerden geçiyorsun. Başbakan da Cumhurbaşkanı da ses çıkarmıyor. Ya sen kimsin. Sana millet yetki verdi. Bayrak ülkenin onurudur, namusudur. Bayrak inecek bunlar seyredecek. Grup toplantısında celallenmiş. O bayrağı sen indirdin sen. Sen indirdin derken bunu ben değil Bülent Arınç söylüyor.
Bakın Bülent Arınç ayın 9'unda Meclis'te bir toplantıya katılıyor, yaptığı konuşmayı aynen okuyorum: "Genelkurmay Başkanımızın açıklamasını fevkalade dikkatle okunmalıdır. Sabırla olayları takip ediyoruz" Bayrak inmiş beyefendi sabırla olayları takip ediyor. Devam ediyorum: "Yoksa bayrak direğine çıkmaya çalışıp da o bayrağı oradan yere indirmeye cüret eden insana herhalde cezası o anda verilebilirdi. Eğer sabır olmasaydı" diyor. Şu cümle çok önemli 76 milyon yurtaşımızın bu cümleye kilitlenmesini istiyorum. O cümlede şunu söylüyor: "Eğer hükumetin siyasi iradesine bağlılık olmasaydı" diyor. Yani orduya talimat verdik, siyasi iradeye bağlılık var bayrak ordan inecek asker ses çıkartmayacak. Ben söylesem bunu Bülent Arınç diyecek ki, CHP Genel Başkanı kışkırtıyor vs.vs. Bunu Bülent Arınç söylüyor, siyasi iradedir diyor. "Talimatı verdik o bayrak indi asker seyretti çünkü biz seyretmesini istedik." Başbakan bugün kalkmış cellalleniyor CHP bunu kullanıyor diyor. Bu ülkede bir bayrağın indirilmesine biz nasıl sessiz kalabiliriz? O bayrağı dalgalandırmak için yüz binlerce şehit verdik. Bayrak bizim kutsalımızdır. Her ülkenin bayrağı değerlidir.
"ESENDERE KARAKOLU'NDA DA İNDİRİLDİ"
Sağa sola kıvırmasın. Olay onunla sınırlı değil. Esendere Karakolu'nda da bayrak indirildi. Bunu açıkladım, çünkü elimde tutanak vardı, bayrak indirilmişti, pek çok yere de haber verilmişti. 7-8 memur tutanağa bağlamıştı. Açıkladıktan sonra o memurları Ankara’ya getirdiler. Eski tarihli tutanak tutturup, aşırı rüzgardan bayrak düşmüş dediler. Bunların bayrağa saygısı yok. Bayrağa saygısı olan böyle konuşmaz. Demokrasi ve özgürlüğü bir ülkeye getirecekseniz bunun yolu darbe hukukunu kaldırmakla olur.
TÜBİTAK’IN SES KAYDI RAPORU
TÜBİTAK’a hayvanat bahçesinden müdür atandı. Türkiye’nin en saygın kurumlarından birisi. Bir rapor hazırlandı. Erdoğan’ın çocukları ile yaptığı konuşmalar hece hece montajlanmış. Kendisini aklamaya çalışıyor. Hayvanat bahçesinin müdürünün verdiği raporlar ne zamandan beri delil oluyor.