Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternet Güvenli İnternet kullanıcı sayısı 6.3 milyona çıktı - Teknoloji Haberleri

        Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından 2011'de verilmeye başlanan güvenli internet hizmetinden yararlanan abone sayısı 6.3 milyona çıktı. BTK’nin 2018 Yılı İkinci Çeyrek Pazar Verileri raporuna göre bu sayı, Türkiye genelinde 71.7 milyonu bulan toplam internet abone sayısının yüzde 8.7’sini oluşturmuş oldu.

        BTK’dan “Güvenli İnternet”in 8. yıldönümü kapsamında yapılan açıklamaya göre ücretsiz olarak sunulan bu hizmetle, özellikle çocuklar için risk oluşturan, cinsel istismar, müstehcenlik, fuhuş, uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımı, terör, ırkçılık, kumar, nefret suçu ve siber saldırı içerikli paylaşımlara yönelik tedbirler alındığı ifade edildi.

        REKLAM

        Kullanıcıların, internet servis sağlayıcılarına ait çağrı merkezlerinden, online işlem merkezlerinden, bayilerden, SMS veya mobil uygulama yoluyla"Çocuk" ve "Aile" olmak üzere iki farklı profili bulunan “Güvenli İnternet” hizmetini almaya başlayabildikleri belirtilen açıklamada, abonelerin profillerini sonradan değiştirebildikleri veya istemeleri halinde bu hizmeti iptal edebildikleri de hatırlatıldı.

        ‘ZORUNLU DEĞİL, TALEP EDENE SUNULUYOR’

        BTK'nın Twitter hesabı üzerinden 8. yılına giren Güvenli İnternet hizmetiyle ilgili olarak şu paylaşım yapıldı:

        Güvenli internet hizmetinden yararlanan abone sayısının 8 yılda 6.3 milyona ulaştığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "2011 yılından bu yana internet servis sağlayıcıları tarafından ücretsiz olarak sunulan Güvenli İnternet Hizmeti, zorunlu olmayıp sadece talep eden abonelere sunulan bir hizmettir… BTK olarak ana hedefimiz başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere dijital çağın sunduğu fırsatlardan herkesin güvenli bir ortamda yararlanmasını sağlamaktır. Bu hedefimize destek veren başta işletmeciler ve Erişim Sağlayıcıları Birliği olmak üzere diğer paydaşlarımızla birlikte çalışmalarımız kesintisiz devam edecektir."

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ