KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

DHKP-C

Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi (DHKP-C), 30 Mart 1994'te Devrim Karataş tarafından kurulan yasadışı örgüttür. DHKPC, siyasal faaliyetlerden ve progpagandadan, DHKC ise askeri örgütlenme ve silahlanmadan sorumludur.

DHKP-C, amacını Türkiye'de mevcut durumda bulunan anayasal düzeni silahlı savaş ile yıkarak yerine Marksist-Leninist ilkelere dayalı bir Devrimci Halk İktidarı kurmak olarak açıklamıştır. Türkiye'deki iktidarın silahlı bir halk savaşı ile ele geçirilmesini ve şehir gerillası mücadelesi ve silahlı propaganda eylemlerinin gerekliliğini savunmaktadır.

1994'teki kuruluşundan günümüze kadar olan süreçte çeşitli terör eylemleri düzenlemiş ve özellikle Özdemir Sabancı suikasti ile ismi duyulmuştur. Aynı zamanda Gazi Mahallesi olayları ve F tipi cezaevindeki ölüm oruçları ile de sık sık gündeme gelmektedir.

Günümüzde DHKP-C yöneticilerinin büyük çoğunluğu İtalya, Almanya, Belçika, Yunanistan ve Hollanda'da yaşamaktadırlar. 2008'de örgütün kurucusu Dursun Karataş'ın ölümüyle liderlik sorunu ortaya çıkmıştır. 2014'te Yunanistan'da yakalanan Hüseyin Fevzi Tekin, örgütün kilit ismi ve lideri olarak görülmektedir.

Dhkp/c Haberleri

  • Terör örgütü DHKP/C'nin sözde Türkiye sorumlusu yakalandı!

    Gündem, 28 Kasım 2022

    Terör örgütü DHKP/C'nin sözde Türkiye sorumlusu yakalandı!

    MİT ve emniyetin ortak operasyonu sonucu, terör örgütü DHKP/C'nin Türkiye sorumlusu Gülten Matur İstanbul'da yakalandı.

  • Denizli'de DHKP/C operasyonu: 28 kişi yakalandı

    Gündem, 04 Aralık 2021

    Denizli'de DHKP/C operasyonu: 28 kişi yakalandı

    Terör örgütü DHKP/C'ye yönelik jandarma ve polis ekiplerince düzenlenen operasyon kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan 43 şüpheliden 28'i yakalandı. Soruşturmaya ilişkin yeni detaylara ulaşılırken, örgüte yönelik 15 Ekim’de yapılan operasyonda elde edilen dokümanlardan ve gözaltına alınan bazı örgüt üyelerinin itiraflarından yola çıkan emniyet birimlerinin 43 kişinin DHKP/C bağlantısını tespit ettiği öğrenildi.

  • 6 ilde terör örgütü DHKP/C'ye operasyon: 43 gözaltı kararı

    Gündem, 03 Aralık 2021

    6 ilde terör örgütü DHKP/C'ye operasyon: 43 gözaltı kararı

    Terör örgütü DHKP/C’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 43 şüphelinin yakalanması için jandarma ve polis İstanbul merkezli 6 ilde ortak operasyon başlattı.

    DHKP/C'nin sözde Türkiye sorumlusu yakalandı!

    Gündem, 30 Mart 2021

    DHKP/C'nin sözde Türkiye sorumlusu yakalandı!

    Terör örgütü DHKP/C'nin sözde Türkiye sorumlusu Yasemin Karadağ ile sözde memur sorumlusu Yeter Gönül Aydın, İstanbul'da gözaltına alındı.

    DHKP/C'nin sözde Türkiye sorumlusu tutuklandı

    Gündem, 15 Şubat 2021

    DHKP/C'nin sözde Türkiye sorumlusu tutuklandı

    Soruşturma kapsamında, İstanbul Terörle Mücadele ve İstihbarat şube müdürlükleri ekiplerince 12 Şubat'ta gözaltına alınan şüpheli Eroğlu'nun emniyetteki işlemleri tamamlandı

  • 12 ilde terör örgütü DHKP/C'ye operasyon!

    Gündem, 29 Ekim 2020

    12 ilde terör örgütü DHKP/C'ye operasyon!

    Terör örgütü DHKP/C'nin ana kadrosunda sözde yönetici pozisyonunda oldukları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı verilen 120 şüpheliden 93'ü, İstanbul merkezli 12 ilde gerçekleşen operasyonla yakalandı

  • Turuncu kategoride aranan DHKP/C'li yakalandı

    Gündem, 26 Haziran 2020

    Turuncu kategoride aranan DHKP/C'li yakalandı

    Terör Arananlar Listesi'nde turuncu kategoride yer alan ve DHKP/C içerisinde faaliyet yürüten Avukat Özgür Y. ve hakkında 10 yıl 6 ay kesinleşmiş cezası bulunan Avukat Süleyman G. İstanbul'da yakalandı

  • Kırmızı bültenle aranan terör örgütü DHKP/C'nin kasası yakalandı!

    Gündem, 18 Haziran 2020

    Kırmızı bültenle aranan terör örgütü DHKP/C'nin kasası yakalandı!

    Kırmızı bültenle aranan ve terör örgütü DHKP/C'nin "kasası" olduğu belirtilen M.S.D, İzmir'de yakalandı.

    Terör örgütü DHKP/C'nin 22 yıllık kanlı geçmişi

    Gündem, 04 Haziran 2020

    Terör örgütü DHKP/C'nin 22 yıllık kanlı geçmişi

    İçişleri Bakanlığı’na bağlı İç Güvenlik Stratejileri Dairesi Başkanlığı, terör örgütü DHKP/C’nin yapılanması ve terör eylemlerini anlatan bir rapor hazırladı. Raporda terör örgütünün kültür-sanat, hukuk ve terör eylemleri üçgeninde gerçekleştirdiği faaliyetler detaylı bir şekilde anlatıldı. Raporda ayrıca terör örgütünün kanlı eylemleri de sıralandı.

    Gri listedeki terörist İstanbul'da yakalandı!

    Gündem, 14 Haziran 2019

    Gri listedeki terörist İstanbul'da yakalandı!

    Sultangazi'de 'Yürüyüş Dergisi'ne yönelik düzenlenen operasyonda 4 kişi gözaltına alındı. Dergi içerisinde çelik levhalarla güçlendirilmiş özel bir bölüm içerisinde yakalanan zanlılardan Ali Aracı'nın aranan teröristler listesi 'Gri' kategoride olduğu öğrenildi.

  • Terör örgütü 8 polisi takibe almış!

    Gündem, 03 Mart 2019

    Terör örgütü 8 polisi takibe almış!

    İstihbarat birimleri DHKP/C terör örgütü üyelerinin, İstanbul'da görevli 8 polisin ev adreslerini belirlemeye çalıştığı ve suikast tarzı eylem planladığını tespit etti

  • 28 yıllık gerçek kör odadan çıktı!

    Gündem, 27 Şubat 2019

    28 yıllık gerçek kör odadan çıktı!

    Şişli'de düzenlenen operasyonda 'kör oda' olarak adlandırılan gizli sığınakta terör örgütü DPKP/C'nin 6 üst düzey yöneticisi yakalandı. Gözaltına alınan örgütün sözde genel sekreteri Ümit İlter'in 1991 yılında İzmir'de 1 polisin şehit edilmesi, 8 polisin de yaralanması eylemine karıştığı tespit edildi.

  • Kör oda operasyonu

    Gündem, 26 Şubat 2019

    Kör oda operasyonu

    Şişli'de İdil Kültür Merkezi'ne sabaha karşı DHKP-C terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda örgütün üst düzey 6 ismi, ‘kör oda’ olarak tabir edilen özel sığınakta yakalandı. Polis, oksijen tüpleri ile açtığı kapının arkasında DHKP-C’li 2 kişiyi gözaltına aldı. Oda içinde özel kapak ile bir alt kata inen sığınak tespit etti. 5 metrekarelik özel yapı malzemeleri ile yapıldığı tespit edilen sığınakta yeşil kategoride aranan terör örgünün sözde genel sekreteri Ümit İlter, sözde Türkiye sorumlusu Caferi Sadık Eroğlu’nun da aralarında bulunduğu 6 kişi daha yakalandı

    'Mavi liste'deki Hatice Ruken Kılıç yakalandı

    Gündem, 02 Şubat 2019

    'Mavi liste'deki Hatice Ruken Kılıç yakalandı

    Aranan teröristler listesinde "mavi" kategoride yer alan DHKP/C'nin üst düzey sorumlusu Hatice Ruken Kılıç, İstanbul'da yakalandı.

    Kocaeli'nde DHKP/C'ye baskın!

    Gündem, 09 Aralık 2018

    Kocaeli'nde DHKP/C'ye baskın!

    Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, terör örgütü DHKP/C'nin hücre evine düzenlenen operasyonda, A.İ. (29) isimli terör örgütü şüphelisi gözaltına alındı

  • DHKP/C'nin avukatlık yapılanması davası

    Gündem, 14 Eylül 2018

    DHKP/C'nin avukatlık yapılanması davası

    Terör örgütü DHKP/C'nin avukatlık yapılanmasına yönelik 17'si tutuklu 2'si firari 20 kişinin "örgüt yöneticisi ve üyesi olmak" suçundan yargılandığı davada, tüm tutuklu sanıkların tahliyesine karar verildi

  • İstanbul'da DHKP/C operasyonunda çatışma çıktı

    Gündem, 13 Eylül 2018

    İstanbul'da DHKP/C operasyonunda çatışma çıktı

    İstanbul Sarıyer'de terör örgütü DHKP/C'ye yönelik operasyonda, polisle çatışmaya giren 1 kişi ölü ele geçirildi. Evde bulunan 2 kişi gözaltına alındı.

  • Terör propagandasından aranan zanlı yakalandı

    Gündem, 20 Aralık 2017

    Terör propagandasından aranan zanlı yakalandı

    Terör örgütü DHKP/C propagandası yaptığı iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen kişi tutuklandı

    İstanbul'da DHKP/C'ye yönelik operasyon: 10 gözaltı

    Gündem, 24 Eylül 2017

    İstanbul'da DHKP/C'ye yönelik operasyon: 10 gözaltı

    Okmeydanı'nda terör örgütü DHKP/C'ye yönelik operasyonda 10 şüpheli gözaltına alındı