Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Son dakika haberi Kırmızı bültenle aranan terör örgütü DHKP/C'nin kasası yakalandı!

        İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri yaptıkları operasyonda, İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranan ve terör örgütü DHKP/C'nin para kasası olduğu belirtilen M.S.D'yi saklandığı hücre evinde yakaladı.

        M.S.D.'nin örgütün merkez komitesi içerisinde yer alan, kırmızı bülten ile Uluslararası düzeyde aranan Faruk Ereren ve yine örgütün üst düzey sorumlulardan olan, geçtiğimiz yıllarda İstanbul'da yakalanan Nurhan Yılmaz ile faaliyetlere katıldığı ileri sürüldü. TEM Şubesinde sorguya alınan M.S.D.'nin yurt dışından İzmir'e geldikten kısa süre sonra yakalandığı belirtildi.

         Terör örgütü DHKP/C'nin 22 yıllık kanlı geçmişi
        Terör örgütü DHKP/C'nin 22 yıllık kanlı geçmişi Haberi Görüntüle

        İzmir İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları çalışmalar sonrası hakkında “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan DHKP/C üyesi M.S.D.'nin İzmir Bornova'da olduğu bilgisini elde etti. Aynı zamanda İnterpol tarafından da kırmızı bültenle aranan ve terör örgütü DHKP/C'nin para kasası olduğu ileri sürülen M.S.D'nin saklanabileceği hücre evleri tespit edilmeye başlandı. Yapılan araştırmalar sonucu M.S.D.'nin saklanabileceği birçok eve baskın yaptı. Yapılan baskınlar sonrası yurt dışında kısa süre önce geldiği tahmin edilen M.S.D. yakalandı.

        Yaklaşık 40 yıla aşkın bir süreden beri terör örgütü DHKP/C'nin üyesi olduğu ileri sürülen sürülen M.S.D.'nin Ankara, İzmir ve Tekirdağa'da faaliyetlerde bulunduğu belirtildi. Hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan M.S.D.'nin, DHKP/C'nin merkez komitesi içeri yer alan, kırmızı bülten ile Uluslararası düzeyde aranan Faruk Ereren ile faaliyetlere katıldığı iddia edildi. M.S.D.'nin yine geçtiğimiz yıllarda İstanbul'da yakalanan Nurhan Yılmaz'la da irtibatı bulunduğu belirtildi. İzmir TEM Şube Müdürlüğü'nde sorgusu yapılan M.S.D.'nin ayrıca DHKP/C üyesi kişilere sözde siyasi eğitim verdiği bildirildi. İşlemleri ardından M.S.D.'nin adliyeye gönderileceği bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ