Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Son dakika: İstanbul'da DHKP/C operasyonu: 4 gözaltı

        Habertürk'ten Nihat Uludağ'ın haberine göre, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DHKP/C terör örgütünün yayın organı 'Emperyalizme ve Oligarşiye Karşı Yürüyüş' isimli dergiye operasyon düzenledi.

        GİZLİ BÖLMEDEN GRİ LİSTEDEKİ TERÖRİST ÇIKTI

        Sultangazi Gazi Mahallesi'nde dergiye yapılan operasyonda 1 kişi gözaltına alındı. Dergi içerisinde yapılan aramalarda, gizli bir bölme tespit edildi. Çelik levhalarla güçlendirilmiş gizli bölme içerisinde aranan teröristler listesi 'Gri' kategoride yeralan Ali Aracı'nın da bulunduğu 3 kişi daha yakalandı.

        Ali Aracı'nın, İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliğince 'silahlı terör örgütü kurma veya yönetme' suçu' ile 'Terör örgütü propogandası yapmak' suçundan 2 yıl 6 hapis cezası bulunduğu tespit edildi.

        GRUP YORUM YÖNETİCİLERİ DE GÖZALTINDA

        Gizli bölmede yapılan aramalarda yakalananlar arasında, Grup Yorum yöneticileri olduğu ileri sürülen Ü.Ç. Ve M.K.'da bulunuyor. İki zanlının da 'silahlı terör örgütü kurma veya yönetme, silahlı terör örgütüne üye olma ve terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından arandıkları tespit edildi. Ayrıca gözaltına alınan Y.V.'nin de çok sayıda terör suçundan kaydının olduğu öğrenildi.

        TERÖR ÖRGÜTÜNÜN GİZLİ HABERLEŞME SİSTEMİ DEŞİFRE EDİLDİ

        Gizli bölmede ayrıca, terör örgütü üyelerinin yurtdışındaki merkez yöneticileriyle haberleşmede kullandıkları dijital materyallerde elegeçirildi. Örgüt yöneticilerinin yurtdışından talimatları bu odadan aldıkları tespit edildi.

        EYLEM TALİMATLARI DERGİ İLE BİLDİRİLMİŞ

        DHKP/C terör örgütünün silahlı kanadının yapacağı eylem talimatlarının da yine basılan dergi içerisinde şifreli bir şekilde verildiği öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ