Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hadi ipucu 1 Şubat cevabı: Akciğerlerdeki havayı ani ve gürültülü olarak dışarı vermeye ne denir? 20 bin lira ödüllü Hadi ipucu
        1

        Hadi ipucu sorusu 1 Şubat 20.30 yarışması için, Instagram sayfası üzerinden yayınlandı. Hadi ipucu sorusu "Akciğerlerdeki havayı ani ve gürültülü olarak dışarı vermeye ne denir?" şeklinde açıklanırken, Hadiciler yarışmada bir adım önde olmak için ipucu sorusunun cevabını araştırıyor. Hadi oyunu mobil uygulama olarak canlı şekilde oynanıyor. Oyun Haftaiçi her gün 12.30 - 20.30'da hafatsonu ise sadece 20.30'da düzenleniyor. 1 Şubat Hadi ipucu sorusu cevabı yani Akciğerlerdeki havayı ani ve gürültülü olarak dışarı verilen isim haberimizde.

        2

        HADİ İPUCU: AKCİĞERLERDEKİ HAVAYI ANİ VE GÜRÜLTÜLÜ OLARAK DIŞARI VERMEYE NE DENİR?

        hadi bu akşam Bisolnatur'un katkılarıyla 20.30'da!

        Ödül Bisolnatur'dan 20.000 TL

        Havalar bu aralar bir sıcak bir soğuk gidiyor hadiciler. Kendimize dikkat edip, sıkı sıkı giyinmeyi unutmuyoruz değil mi? Sonra üşütüp, hasta olup bizi üzmeyin sakın. Bugünkü ipucumuz genellikle soğuk algınlığı sonucu solunum yollarımızda ortaya çıkan bir rahatsızlıkla ilgili. Solunum yolları zarlarının rahatsızlığı nedeniyle akciğerlerdeki havayı ani ve gürültülü olarak dışarı vermeye ne denir?

        3

        HADİ İPUCU CEVABI: ÖKSÜRÜK

        ÖKSÜRÜK NASIL OLUR?

        Öksürük, havanın akciğerlerden spazmodik (spazmı andıran) bir şekilde çıkmasıdır. Üst solunum yollarının irritasyonu (tahriş) veya enflamasyonu sonucu olabileceği gibi, alt solunum yolları ile ilgili de olabilir (derin öksürük).