Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İndirimli pil değişim kampanyası iPhone satışlarını düşürebilir - Teknoloji Haberleri

        Apple, eskiyen pillerin ömrünü artırmak için iPhone’ları bilinçli olarak yavaşlattığını kabul ettikten sonra, indirimli pil değişimi kampanyası başlatarak kullanıcıların gönlünü almak istiyor.

        Barclays analistlerinden Mark Moskowitz, indirimli pil değişim kampanyasının iyi bir PR hamlesi olduğunu ancak birçok kullanıcının artık yeni bir iPhone almak yerine pillerini değiştirmeyi tercih edebileceklerini belirtiyor.

        Moskowitz ve ekibine göre, pil değişim kampanyası yüzünden Apple’ın bu yıl beklenenden 16 milyon adet daha az iPhone satacağını tahmin ediyor. Şayet Barclays uzmanalrının tahmini gerçek olursa, Apple 10,29 milyar dolara kadar gelir kaybı yaşayabilir.

        REKLAM

        Uzmanların iPhone satışlarının etkileneceği fikrine kapılmasının ardında, 129 TL’nin uygun bir fiyat olması başı çekiyor. Örneğin, bu para karşılığında pili yenilenen bir iPhone 6’nın işlem hızı iki kat artacak (600 MHz’den 1400 MHz’e).

        Öte yandan, eski iPhone’ların yenilerinin alınması için kasıtlı olarak yavaşlatıldığı son yıllarda sık sık dile getirilen bir komplo teorisiydi. Bu her ne kadar doğru olmasa da, iPhone’ların bilinçli olarak yavaşlatıldığının ortaya çıkması kullanıcıların Apple’a karşı tutumunda değişikliğe sebep olabilir.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ