Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Intel, Meltdown ve Spectre açıkları nedeniyle dava edildi - Teknoloji Haberleri

        Son 10 yılda ürettiği işlemcilerinde Meltdown ve Spectre isimli iki kritik güvenlik açığı keşfedilen Intel hakkında üç ayrı dava açıldı.

        ABD'nin California, Indiana ve Oregon eyaletlerinde açılan davalar, yalnızca söz konusu güvenlik açıklarını değil, Intel'in bu güvenlik açıklarına tepki süresini de mahkemeye taşıyor.

        Güvenlik açıklarını fark eden Google güvenlik uzmanları, geçtiğimiz yılın temmuz ayında Intel'i konuya dair bilgilendirmişti. Günümüzde bilgisayar, telefon, tablet ve sunucularda kullanılan işlemcilerin neredeyse tümünü etkileyen Meltdown ve Spectre için güvenlik yamaları ancak bu hafta, basının konuyu kamuoyuna taşımasının ardından yayınlandı.

        REKLAM

        Üç dava dosyasınında da Intel'in çözüm önerisinin işlemcilerin performansını düşüreceğine dikkat çekilirken; Intel bu konuyla ilgili daha önce yaptığı bir açıklamada performans düşüşünün beklenildiği kadar büyük olmayacağını belirtmişti.

        Güvenlik açıklarını keşfeden Google Project Zero ekibi de Intel'i destekler şekilde güvenlik yamalarının performans düşüşüne dair spekülasyonların gerçeği yansıtmadığına işaret etti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ