Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Keanu Reeves: Bu benim için epey havalı ve gerçeküstü - Magazin haberleri
        1

        Alman bilim insanları, mantarları öldüren bir kimyasal bileşiğe Keanu Reeves'in adını vermişti. 'Leibniz Enstitüsü Biyo Pilot Tesisi'nden araştırmacıların yeni keşfettikleri kimyasalın adı 'Keanumisin' olmuştu.

        2

        "DÖVÜŞ YETENEKLERİNE İTHAFEN ADINI KULLANDIK"

        'Keanumisin', Latince adı 'Pseudomonas' olan lipopeptit bakteri cinsi tarafından üretiliyor. Lipopeptitler, güçlü mantar öldürücü özellikleri nedeniyle genelde antibiyotik olarak kullanılıyor.

        Araştırmacılar, Reeves'in 'The Matrix' ve 'John Wick' serilerindeki güçlü dövüş yeteneklerine ithafen onun adını kullandıklarını belirtti.

        3

        "BENİM İÇİN EPEY HAVALI VE GERÇEKÜSTÜ"

        Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Keanu Reeves de adının bu şekilde anılmasını havalı bulduğunu ifade etti.

        Bir soru-cevap etkinliğinde hayranlarıyla sohbet eden ünlü oyuncu, "Adını 'John Wick' koymalıydılar ama bu benim için epey havalı ve gerçeküstü" şeklinde konuştu.

        4

        "Teşekkürler bilim insanları!" diyen Reeves, "Bize yardım ettiğiniz için teşekkürler ve iyi şanslar" ifadelerini de kullandı.

        5

        "O DA ROLLERİNDE SON DERECE ÖLÜMCÜL"

        Araştırma ekibi lideri Sebastian Götze de, "Lipopeptitler mantarları o kadar etkili biçimde öldürüyor ki onlara Keanu Reeves'in adını verdik vermeyi uygun bulduk. Çünkü o da rollerinde son derece ölümcül..." açıklamasında bulundu.

        6

        Araştırmacılar, 'Keanumisin'lerin hem bitkileri saran hem de insanları enfekte eden mantarlara karşı etkili olduğunu da tespit etti. Sebastian Götze liderliğindeki araştırma ekibi, bileşiğin bitkilere zarar vermediğini de vurguladı.

        7

        Bu yüzden zararlı kimyasallar ve pestisitlere karşı çevre dostu ve doğal bir alternatif olarak kullanılabileceğine inanılıyor. Bileşiğin aynı zamanda insanlar için de güvenli olduğu da düşünülüyor. Zira çok düşük bir yoğunlukta bile mantarlara etki edebiliyor.

        Fotoğraflar: AP, AA

        8

        Keanu Reeves

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ