Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Konya'da FETÖ'ye ankesör operasyonu! 25 gözaltı kararı

        Konya Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında Konya merkezli 13 il ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yapılan operasyon da aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 25 kişi hakkında gözaltı kararı alındı.

        Habertürk'ten Zafer Samancı'nın haberine göre, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında daha önceden gözaltına alınan ve itirafçı olan şüphelilerin verdiği bilgiler doğrultusundan Konya KOM Şubesi harekete geçti. İtirafçılardan alınan bilgiler ve toplanan veriler sonucu Konya Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 25 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Konya merkezli 13 il ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde sabaha karşı eş zamanlı operasyon düzenlendi. 11 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

        REKLAM

        Öte yandan yakalanan ve halen aranan şüphelilerin, sabit hatları kullanarak FETÖ'nün imamı olduğu iddia edilen kişileri defalarca aradığı belirlendi.

        Yakalanan 11 kişi sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Konya İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Diğer zanlıların yakalanmasına çalışılıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ