Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Twitter CEO'su Jack Dorsey, şirketinin Trump kararı yüzünden eleştiriliyor - Teknoloji Haberleri

        ABD Başkanı Donald Trump’ın Twitter üzerinden Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’u nükleer savaşla tehdit etmesi üzerine, birçok kullanıcı ilgili tweet’leri sosyal ağ yönetimine şikâyet etti ve başkanın profilinin kapanması gerektiğini söyledi.

        Konuyla ilgili şikâyetlere yanıt veren Twitter, Trump’ın nükleer savaş tehditli tweet’lerinin sosyal ağ kurallarını çiğnemediğini açıkladı.

        ABD Başkanı, Kuzey Kore liderine yanıt olarak masasında daha büyük ve daha güçlü bir nükleer savaş tuşuna sahip olduğunu söylemişti.

        REKLAM

        Birçok kullanıcı şirketin kurucu CEO’su Jack Dorsey’den yanıt beklese de, beklenen açıklama Twitter’ın resmi sözcüsünden geldi ve Trump tarafından paylaşılan tweet’lerin “spesifik bir tehdit” içermedikleri için herhangi bir yaptırıma ihtiyaç duymadıkları belirtildi.

        Twitter, kuralları gereği şiddeti özendiren ve yücelten içeriklerin silinmeleri için doğrudan şiddet ve tehdit söylemleri içermeleri gerektiğinin altını çizdi.

        Sosyal ağın kararını ve açıklamasını beğenmeyen kişi veya kişiler, şirketinSan Francisco'da bulunan merkez binasına projeksiyon cihazıyla “@realDonaldTrump’ı yasaklayın” ve “@Jack suç ortağıdır” gibi söylemler yansıttılar.

        Twitter daha önce bazı kurallarının kimi devlet adamlarına ve askeri yöneticilere uygulanmadığını açıklamıştı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ