Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Kuzey Kore'de Kim'den flaş talimat: En büyük kutlama olacak
        1

        Kuzey Kore'de Kim Jong-un yetkililere hayatını kaybeden Kuzey Kore lideri Kim Jong Il'in 80. doğum günü olan 16 Şubat ve hayatını kaybeden ülkenin ulusal kurucusu Kim Il Sung'un 110. doğum günü olan 15 Nisan'da “şimdiye kadarki en büyük kutlama etkinlikleri” hazırlamalarını emretti.

        2

        Ülkedeki kaynaklar Daily NK gazatesine yetkililerin, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un iktidara gelmesinin 10. yıldönümüne odaklanan uzun soluklu etkinlikler yapılmasını da emrettiğini söyledi.

        3

        Pyongyang'da Daily NK'ya konuşan bir kaynak, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Merkez Komitesi'nin tüm örgütlere 16 Şubat ile 25 Nisan arasındaki dönemi “ulusun en büyük kutlama dönemi” olarak belirleyen bir talimat verdiğini söyledi.

        4

        Bu arada, Savunma Bakanlığı'ndaki bir askeri kaynak da dün Merkez Komitesi'nin emrinin ordunun parti komitesi aracılığıyla tüm orduya verildiğini de doğruladı.

        5

        Yetkililer 1992'den beri ilk kez yaklaşık iki aylık kutlama emri verildiğini ve bu kutlamaların Kim'in gücünü göstermesi adına "son derece önemli" olarak nitelendirdi.

        6

        Yetkililer, koronavirüs pandemisi nedeniyle ekonomik zorluklarla mücadele eden Kuzey Kore halkını büyük ölçekli siyasi etkinlikler için harekete geçirerek rejim dayanışmasını teşvik etmeye çalışıyor.

        7

        Kaynaklardan biri, yetkililerin "acı çeken kitleleri yatıştırmak" yerine partiye ve Kim'e daha fazla sadakat göstermeye zorladığını da ayrıca belirtti.

        8

        Kutlamaların hayatını kaybeden Kuzey Kore lideri Kim Jong Il'in 80. doğum günü olan 16 Şubat'ta başlaması planlanıyor.

        9

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ