Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Röportajlar Deniz Seki'nin kardeşi Serkan Seki'den HT MAGAZİN'e özel açıklamalar

        Arif HÜR / HABERTÜRK MAGAZİN

        Mesleki anlamda olmasa da duygusal anlamda ablası Deniz Seki’nin eksikliğini hissettiğini söyleyen Serkan Seki, “Ablamın tek torpili 15 yıl önce Grup Metro üyelerinin arasına girmemi sağlamasıdır, ablam bana balık vermedi, balık tutmayı öğretti” diyor.

        GEÇTİĞİMİZ günlerde çıkardığı ‘Günahsız Şeytanlar’ adlı single’ıyla müzik piyasasında adından söz ettiren Deniz Seki’nin kardeşi Serkan Seki ile Levent’teki müzik ofisinde buluştuk. Genç popçuyla yeni single’ını, müzik piyasasındaki gidişatını ve ablası Deniz Seki’nin durumunu konuştuk. n

        2013 yılında çıkardığınız ‘Manik Depresif’ adlı albümden sonra şimdi ‘Günahsız Şeytanlar’ adlı single’ı çıkardınız.

        Bu şarkının iki versiyonu var. Bir tanesini İskender Paydaş ve Alişan Göksu’nun düzenlemesiyle kliplendirdik. Eylem Pelit aranjörlüğünde ise akustik versiyonunu yaptık.

        Şarkının sözleri farklı yorumlara açık. Bu single nasıl ortaya çıktı?

        Mesela şu dizelere kulak kabartırsak; “Başkalarının mutluluğuyla mutlu olmayan, kendinden daha iyilerini kabullenemeyen, Kötü bakan, kıskanan, uzaktan, yakınından, kim varsa çıksın hayatımdan...” Şarkımın sözlerini sosyal medyada yansıtan çok sayıda insan mevcut. Herhangi bir konu hakkında karşı tarafı yok etmeye yönelik, eleştiri bile sayılamayacak söylemler ile karşımıza çıkıyorlar. Onlara ithaf edilmiş bir şarkıdır. Kötü insanlardan şikâyetçi olup yaşadığı şehri terk etmeyi düşünen insanların hikâyesidir. 400 binin üzerinde tık alması da insanların şarkıda kendilerini bulduğunun kanıtı.

        ‘HUKUK SAVAŞIMIZ SÜRÜYOR’

        2013 yılı sizin müzik kariyerinizde bir kırılma noktasıydı herhalde?

        Askerden geldikten sonra yollarımız Genco Arı ile kesişti. Kendisiyle bir cover şarkısının düzenlemesi için bir araya geldik. O sırada bana bestelerim, şarkılarım olup olmadığını sordu. Ben de “Var” dedim ve söyledim. “Başka var mı” diye sordu, “Var” dedim. “O zaman gel sana bir albüm yapalım” dedi. Türkiye’nin en büyük müzisyenlerinden birini kırmak olmazdı. Bir de bu ana kadar şarkılarımı ne sahnede ne de arkadaş ortamında söylemediğimin de altını çizmek isterim. Deneysel bir albüm ile geniş çevrelerle buluştum. Albümlerin ve single’ların devamı gelecek.

        Bu noktaya kendi tırnaklarınızla kazıyarak mı geldiniz yoksa ablanızın torpili söz konusu mu?

        Ablamın bana müzik anlamında yaptığı tek torpil 15 sene önce Grup Metro’ya vokalist olarak girmemi sağlamasıdır. Deniz Seki, bana hiçbir zaman balık vermedi, balık tutmayı öğretti. Maddi anlamda da bugüne kadar kendi yağımla kavruldum. Hayata dair söyleyeceklerim var. Bunu seslendirdiğim şarkılarla ifade ediyorum.

        Ablanız Deniz Seki’yle ne sıklıkla görüşüyorsunuz? Kendisinin eksikliğini hissediyor musunuz?

        Mesleki anlamda değil ama duygusal anlamda ablamın eksikliğini hissediyorum. Kendisiyle her hafta bir saat görüşme gerçekleştiriyorum. Bir saatlik görüşme beş dakika gibi geliyor. Kendisinin durumu her geçen gün iyiye gidiyor. Ama bu çıkmaz can acıtıyor. Hukuki savaşımız tüm hızıyla sürüyor, sürecek.

        "SU YOLUNU BULDU"

        Müzik piyasasına ısındınız mı?

        Burada asıl sorulması gereken ‘Müzik piyasası bana ısındı mı’ sorusu olmalı. 20 yaşından beri bu camianın içerisinde, bu sektörden ekmek yiyen biriyim. 2003’ten beri kendi ekibimle çalışıyorum. İlk albümümü 2013’te çıkardım. O zamanlar ideallerim arasında albüm yapmak bulunmuyordu. Ama gelinen noktada su yolunu bir şekilde buldu. Hayatı her daim akışına bırakmanın doğru olduğunu düşünürüm.

        Klasik Batı müziği eğitimi aldığını dile getiren Seki, “Şu an müzik konuşabiliyorsam Grup Metro üyelerinin sayesindedir, o ekibin kariyerime katkısı yadsınamaz” diyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ