Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Röportajlar Hande Subaşı: "Yükseklerde gözüm yok"
        1

        BU dönem 2 sinema filmi ve Hakan Yılmaz’la birlikte rol aldığı ‘Yetersiz Bakiye’ adlı tiyatro oyunuyla sevenlerinin karşısına çıkacak olan Hande Subaşı’yla The Elysium İstanbul Otel’de bir araya geldik.

        Yeni filmi ‘Defne’nin Bir Mevsimi’nde Defne karakterini canlandıran Subaşı, Antakya’da yapılan çekimlerin kendisi için ilginç bir tecrübe olduğunu belirtiyor. Tiyatro oyunu ‘Yetersiz Bakiye’ devam ederken, güzel oyuncu yakında bir single çıkaracağının da müjdesini veriyor.

        2

        ‘DÖNEM İŞLERİNİ ÇOK SEVİYORUM’

        - Sizi bu projede etkileyen ne oldu? Çoğunlukla dram oynadım ama sanat filminde oynamak benim için biraz daha farklı oldu. Dönem işlerini çok seviyorum.

        Mehmet Öztürk’ün bu anlamda ilk işi olması, sinema tutkusu, kendi doğduğu yerlerde ve bildiği yılları anlatıyor olması beni heyecanlandırdı. Enteresan bir senaryo. 80’ler Türkiye’si ve Antakya çok fazla kültüre ev sahipliği yaptığı için ülkedeki karışıklığı orada daha net görebiliyorsunuz.

        3

        - Film yaşanmış hikâyeleri mi anlatıyor?

        Gerçek bir hikâyeden alıntı değil. Hem bölgede hem de ülkede o dönem birçok insanın yaşadığı şeyler. O dönemde Antakya’nın etnik yapısını, aile yaşantılarını göreceğiz. Film politik drama. Bilen de bilmeyen de o dönemi yaşayacak. Aşk ve dram var. O dönemi farklı bir gözden görecekler.

        4

        - Nasıl bir karakteri canlandırıyorsunuz?

        Defne genç ve cıvıl cıvıl bir karakter. O dönemdeki politik olaylara bulaşmamış, bambaşka hayallerde olan bir kız. Koşulların, coğrafyanın bu kadar saf ve temiz hayalleri olan bir kızı bile nasıl etkilediğini görüyoruz. Hayal dünyası, cesur ve kendine güvenen bir kız olması hoşuma gitti. Defne’yi bir kadın olarak da benimsedim.

        5

        ‘ARADA BİR FİLM’

        - Filmde karışık bir aşk hikâyesi de var.

        Film birçok durumu farklı kişilerden ele alıyor. Hiçbir durum başı çekmiyor. Gökhan Alkan ve Mert Öcal’ın canlandırdığı 2 kardeş de Defne’ye âşık ve hikâye onlar ve Defne üzerinden ilerliyor.

        6

        - Bu film kariyerinize nasıl etki edecek?

        Aslında ‘Defne’nin Bir Mevsimi’ arada bir film. Alışılmış bir sanat filmi değil. Doğal akıyor, çok acayip bir senaryo veya oyunculuklar yok. Filmdeki hiçbir karakter sıra dışı bir şey sergilemiyor. Çünkü her şey hayatın içinde. O kadar da sanat filmi değil. Beğenilirse dikkat çekerse tabii ki güzel olur ama illa ki ödül alarak ilerleyeyim gibi bir iddiam yok.

        7

        ‘KARİYERİM GÜZEL İLERLİYOR’

        - Sinema ve tiyatronun yanında diziye vakit mi bulamıyorsunuz yoksa gönlünüzden geçen bir proje mi yok?

        Bu filmi geçen yaz çekmiştik. BKM ile bir TV filmi çektik, hemen arkasından da ‘Aşk Uykusu’ çıktı. Geçen sene sadece tiyatro vardı. Gönlüme göre bir proje gelmediği için bu aralar ekranda değilim. Güzel işler de duyuyorum ama şu an net bir şey yok.

        8

        - 7 film ve dizide yer aldınız. Kariyerinize baktığınızda memnun musunuz?

        Hepimiz doyumsuz olduğumuz için o anlamda “Daha” diye geçiriyorsunuz içinizden. Baktığımda şükrediyorum çünkü yaşadıklarım eskiden hayalimdi. Güzel işler yaptım ve kendimi şanslı görüyorum. Kariyerim güzel ilerliyor zaten yükseklerde gözüm yok. Yurtdışında olsam güzel olur ama ben bu ülkede iş yapmayı seviyorum.

        9

        ‘SİNGLE ÇIKARACAĞIM’

        - Müzikle de ilgileniyorsunuz. Yeni bir proje var mı?

        Şu sıralar bir çalışmamız var. Filmler bitsin müziğe biraz vakit ayıracağım. Bir single çıkaracağım. Her an yapabilirim. Müzisyen arkadaşlarımın vasıtasıyla denk geldiğim bir beste var. Dinleyici olarak çok etkilendiğim bir şarkı, benim sesimden de güzel oldu. Buna bir proje gözüyle bakmıyorum. Gönülden paylaşarak bir şey çıkardık ortaya.

        10

        ‘BOŞANMAK DÜNYANIN SONU DEĞİL’

        - Boşandıktan sonra hayat sizin için nasıl devam ediyor?

        Olduğum yerden devam ediyorum. Sadece evim değişti. Hayatta ne yaşarsanız yaşayın olduğunuz şartlardan keyif almak ve yola devam edebilmek önemli.

        11

        - “Aşkta kaybetti, işte kazandı” diye bir haber çıktı sizin için. Bir ilişkinin bitmiş olması kaybetmek mi?

        Bunlar gazetecilerin yorumları. Hayatta hiçbir şey hüsran değil. Bir şey bitiyorsa sizi daha güzel bir şey beklediği içindir.

        12

        - Evliliğe önyargılı mısınız peki?

        Hayır, sadece tecrübe kazandım. Evliliğe karşı fikirlerim değişmedi. Öncesinde de evliliğe karşı bir korkum yoktu, yaşadıktan sonra da oluşmadı. Boşanmak dünyanın sonu değil. Bunu yaşayan herkesin tecrübe kazandığını ve sonrasında ilişkide daha başarılı olabileceğini düşünüyorum.

        13

        ‘MODEL ARKADAŞLARIM BANA GICIK OLURLARDI’

        - Formunuzu nasıl koruyorsunuz?

        Nazar değecek diye korksam da hep açıklıyorum genetik bu. Baba tarafımın ekmeğini yiyorum. Metabolizmam hızlı çalışıyor. Bir de artık eskisi kadar fast food yemiyorum.

        14

        - Spor yapıyor musunuz?

        Yazın su sporlarıyla ilgilenmeyi çok seviyorum. Pilates ve crossfit çalıştım. Yazın ara verip boksa geri dönüyorum. Kick boks yapıyorum.

        15

        - Kadının kas yapmasına nasıl bakıyorsunuz?

        Vücut yapım kaslı. Kocaman kaslı kadın sevmem, çok zayıf, ince kadın severim. O yüzden dozunda yapmak lazım. Zamanında model arkadaşlarım bana gıcık olurlardı. Onlar kas yapmak için çok spor yaparlardı. Herkes kendinde olmayanı ister ya, o durum vardı.

        Neziha KARTAL/HT MAGAZİN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ