Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mark Zuckerberg, servetini nasıl harcıyor? - Teknoloji Haberleri
        1

        Bloomberg Billionaires Index’e göre dünyanın en zengin beşinci insanı konumundaki Zuckerberg, lükse karşı mesafeli duruşuyla biliniyor.

        2

        Giving Pledge üyesi ve Chan Zuckerberg Initiative’in eş kurucusu olan Mark Zuckerberg, servetini hayır işlerine harcıyor.

        3

        Facebook’un 2012 yılında New York Borsası’nda işlem görmeye başlamasıyla Zuckerberg her yıl servetine 9 milyar dolar ekledi.

        4

        Zuckerberg Dünyanın en zengin kişilerinden olmasına rağmen eşi Priscilla Chan ve iki kızıyla mütevazı bir yaşam sürüyor.

        5

        Silikon Vadisi’ndeki diğer teknoloji önderleri gibi Zuckerberg de takım elbise yerine tişört ve kot pantolon giyiyor. Kendisiyle özdeşleşen basit görünümlü kıyafetler aslında lüks markalar tarafından tasarlanıyor ve göründüklerinden çok daha pahalılar.

        6

        Zuckerberg uygun fiyatlı otomobiller kullanmaktan hoşlanıyor. Genç iş adamının kullanırken görüldüğü Acura TSX ve Honda Fit otomobillerinin her ikisi de 30.000 doların altında fiyatlara sahip.

        7

        Parayı sakınmadığı bir konu varsa o da gayrimenkul. 2011 yılında 7 milyon dolar karşılığında satın aldığı evin yanı sıra, bu evin etrafındaki dört evi de 30 milyon dolara satın alan Zuckerberg, bunları yıkıp yeniden inşa etmek istiyor.

        8

        San Francisco’da bir evi daha bulunan Zuckerberg, buranın tadilatına 1 milyon dolardan fazla harcadı.

        9

        2014 yılında Pasifik adalarından Kauai’ye giden Zuckerberg, 100 milyon dolar karşılığında iki arsa satın aldı. Bunlardan birisi 144 hektarlık eski bir şekerpancarı tarlasıyken, diğeri 160 hektarlık bir plajdı. Zuckerberg ve Chan bu arazilerin doğal güzelliklerini koruyacaklarını açıkladılar.

        10

        Zuckerberg keyif için seyahat etmiyor fakat seyahate çıktığında faturayı Facebook ödüyor. Yalnızca 2015 yılında Zuckerberg’in güvenlik ve ulaşım maliyeti Facebook’a 5 milyon dolara mal oldu.

        11

        Bu yıl Zuckerberg’in seyahatleri Facebook’a çok daha fazlasına mal olacak. Genç iş adamı bu yıl bitmeden ABD’deki tüm eyaletleri ziyaret edecek.

        12

        Eyaletleri dolaşırken birçok insanın günlük yaşamlarına katılan Zuckerberg, insanların sorunlarını öğreniyor ve deneyimlerini Facebook profilinden yayınlıyor.

        13

        Zuckerberg, milyarderlerin servetlerinin büyük bölümünü hayır işlerine yatırmak için kurulan Giving Pledge’e üye olarak Bill Gates ve Warren Buffet gibi diğer milyarderlere katıldı.

        14

        Zuckerberg servetinin yüzde 99’unu hayır işlerine harcayacak.

        15

        Facebook’un geleceği üzerinde tam kontrole sahip olan Zuckerberg, önümüzdeki 18 ayda 12 milyar dolar değerinde hissesini satmayı ve bu parayla dünyanın sorunlarını çözmeyi planlıyor.

        16

        Hisselerin bazıları, eşiyle birlikte kurdukları ve hayır işleri yapan Chan Zuckerberg Initiative’e aktarılacak. Bu organizasyon eğitim, sağlık ve toplum konularında çalışmalar gerçekleştiriyor.

        17

        Geçtiğimiz yıl Zuckerberg ve Chan çifti henüz bir tedavisi bulunmayan tüm hastalıklar için bu yüzyılın sonuna kadar tedavi üretmek için 3 milyar dolar yatırım yaptı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ