Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Diziler Muhteşem Yüzyıl Kösem ilk bölümü yayınlandı! Muhteşem Yüzyıl Kösem yeni dizi

        Muhteşem Yüzyıl serisinin devamı olan Muhteşem Yüzyıl Kösem yeni sezon ve ilk bölümüyle televizyon ekranlarında yayınlandı.

        Yeni oyuncuları ve yeni senaryosuyla ekranlara çıkan Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisinin en çok konuşulan ismi ise güzel oyuncu Nurgül Yeşilçay oldu.

        Sosyal medyada bir çok olumlu yorum ve eleştiri alan Nurgül Yeşilçay takipçilerine mesaj vermeyide unutmadı.

        MUHTEŞEM YÜZYIL KÖSEM'İN KONUSU

        Senaryosunu Yılmaz Şahin’in kaleme aldığı, yönetmenliğini Çağatay Tosun’un üstlendiği “Muhteşem Yüzyıl Kösem”, "Devlet-i Aliyye" ile nikahlı Kösem Sultan ile oğlu Murad’ın savaşını konu aldığı yeni sezonunda Osmanlı’nın tarihinde yepyeni bir perde açacak.

        Altı yaşındaki oğlu tahta geçtiğinde “Saltanat Naibeliği” makamına yükselen Kösem Sultan, tüm düşmanlarını alt ederek elde ettiği iktidarının yanı sıra saltanat naibeliğiyle dünyaya diz çöktüren bir sultan olmuştur. Oğlu IV. Murad üzerinden devletin en büyük otoritesi haline gelen Kösem Sultan’ın gücü, iktidarı ele alma isteğinde olan Sultan Murad’ın demir yumruğuyla sarsılacak; sıradan olmayı asla kabul edemeyecek iki kişi; ana ve oğul, hünkar ile sultan karşı karşıya gelecektir.Bağdat Fatihi IV. Murad, azmi, kararlılığı ve kudretiyle Osmanlı İmparatorluğu’na Kanuni Sultan Süleyman’dan sonraki en güçlü dönemini yaşatacak; devletin içeride ve dışarıda girdiği yenilgiler çağını kapatacaktır. Dizi, Osmanlı’nın hasret kaldığı güçlü dönemleri geri getiren IV. Murad’ın Kösem Sultan’a karşı iktidar yürüyüşünü ve hiç bilmediği bir yere, hiç tanımadığı bir adama sığınmaya gelen Farya ile olan tutkulu dolu aşkının destanını anlatacak.

        Muhteşem Yüzyıl KösemMuhteşem Yüzyıldizisinin devamı niteliğinde çekildi. Dizinin konusu ise I Ahmed'in nikahlı eşi, IV. Murad'ın ve Sultan İbrahim'in validesi, IV. Mehmed'in büyük validesi olan Kösem Sultan etrafında kurgulanmıştır. Dizi yayın hayatına başlamadan 50'den fazla ülkeye satıldı.

        MUHTEŞEM YÜZYIL KÖSEM'İN OYUNCU KADROSU

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ