Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Kanallar Cübbeli, Saba Tümer ve Yaşar Nuri Öztürk için ne dedi?

        İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce tutuklu olarak yargılanan ve kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, cemaat üyelerine gönderdiği mektupta, sunucu Saba Tümer için "Dünyada çok gülen ama ahiretteki durumu bizce bilinmeyen kadın" ifadesini kullandı. Mektubunda Tümer'in bir televizyon kanalındaki programına her Cuma günü konuk olarak katılan ve izleyici sorularının yanıtlayan Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk'ü de eleştiren Ahmet Mahmut Ünlü, 21 Eylül'deki duruşma için Çağlayan Adliyesi'nin önüne gelen cemaat üyelerini gören bazı hakimlerin de dillerini yuttuğunu söyledi.

        Şefik DİNÇ / AHT - Özel Haber

        Metris Cezaevi'nde tutuklu olan Ahmet Mahmut Ünlü, her Perşembe günü aksatmadan cemaat üyelerine mektu gönderiyor. Ünlü'nün gönderdiği mektuplar 'Cübbeli Ahmet Hoca' adıyla açılan facebook ve Twitter hesabının yanı sıra cemaate ait internet sitesinde yayınlanıyor. Ahmet Mahmut Ünlü bu hafta gönderdiği mektubunda kendisine destek olan cemaat üyelerine bir kez daha teşekkür ederken, bir televizyon kanalında ünlü sunucu Seba Tümer'le program yapan İlahiyat Profesörü Yaşar Nuri Öztürk'ü eleştiren satırlar kaleme aldı.

        "O KADIN"

        Ünlü sunucu Saba Tümer'in bir televizyon kanalindaki programına bir yıldır her Cuma günü konuk olarak katılan Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk'e bir izleyicinin ''Ölümden sonra Dirilme ruha mıdır? Yoksa beden de dirilecek mi?" şeklindeki sorusuna verdiği cevapla ilgili Öztürk'ün küfür kustuğunu yazan Cübbeli Ahmet Hoca, Saba Tümer için de "O dünyada çok gülen ama ahiretteki durumu bizce bilinmeyen kadın" ifadesini kullandı.

        Yaşar Nuri Öztürk için ağır ifadeler kullanan Ünlü, "Programda haşr-ı ecsâdı yani bedenlerin dirilmesini inkar ederek küfrünü kustu, ben onun bu şirk görüşünü açıkça dillendirdiğini ilk defa kulaklarımla duydum. Bu kadar ilim tahsil edilip de nasıl kâfir olunabiliyor diye düşünürken dondum kaldım ve iman kelimesini tekrar ederek imandan sonra kâfir olmaktan Rabbime sığındım. Yaşar Nuri kafasındakilerin 'Bu çürümüş kemikleri kim diriltecek?' diyenlerden ne farkı var" dedi.

        "YARGIÇLAR DİLLERİNİ YUTTU"

        Çağlayan Adliyesi'nde 21 Eylül'de görülen son duruşmada destek için adliye önüne gelen cemaat üyelerine bir kez daha teşekkür eden Ahmet Mahmut Ünlü'nün kaleminden hakimler de nasibini aldı. Kalabalığı gören bazı yargıçların dillerini yuttuğunu ifade eden Ünlü'nün satırları şöyle devam etti: "Siz sevenlerimin bu fakire gösterdiği sevgi, ilgi, alaka, bağlılık, inanç, güven ve teslimiyet yakın tarihte hiçbir cemaat tarafından hocalarına gösterilmemiştir. Maruz kaldığım iftiralar düşünüldüğünde bunlardan biri dahi başka bir hoca hakkında dillendirilse, hele de uydurma haber ve görüntülerle hatta mahkeme süreçleriyle desteklense o hocanın ekseri cemaati kendisini bırakır. Hatta bazı yargıçlar 'Hocanın iddianamesi ortaya çıkınca bir tane cemaat kalmayacak' diye konuşurken o gün Çağlayan'da sizin kalabalığınızı görünce dillerini yutmuşlar."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ