Lale Devri değil Tokat Devri oldu
Dizi doktoru Oya Doğan yazdı
HT MAGAZİN
Gün geçmiyor ki, Lale Devri dizisinden şiddet haberi gelmesin. Neredeyse her hafta bir dayak haberini okur olduk. Dizinin adı Lale Devri ama Tokat Devri olsa garipsemeyeceğiz.
Zira oyuncuların birbirine saldırması, kostümcülerin oyuncularla kavgası derken sonunda Kenan Bal ve Gül Onat arasında sonucu asla kabul edilmeyecek bir olay yaşandı ve Bal Onat'a tokat attı. Sebebi ne olursa olsun bir insanın başka bir insana tokat atmasının hiçbir bahanesi olamaz. O nedenle Kenan Bal'ı kınıyorum. Biz bugüne kadar onu oynadığı karakterlerle sevdik ve kendisini rolüne kaptırıp rol arkadaşını tokatlayacağını hayal bile edemezdik. Çünkü bir sanatçı asla şiddet yanlısı olmaz, şiddetin karşısında durur. Sanatçı toplumu aydınlatmalıdır. Ne yazık ki, Kenan Bal bu hareketiyle kadına şiddetin zirvede olduğu Türkiye'de toplumun aynası oldu. Ve bu şiddet sana yakışmadı Kenan Bal!
Gerçi Bal, dün 2. sayfa programına katılıp ağladı ve "Ülkemin bütün kadınlarından özür diliyorum" dedi. Ama bir tek tokat attığı Onat'tan özür dilemedi. Ayrıca Peki, ne oluyor da Lale Devri dizisinde bir türlü sular durulmuyor?
Üç sezondur yayınlanan bir dizi Lale Devri. Üstelik haftasonu yayınlanmasına rağmen iki sezon boyunca rakiplerine kafa tutmayı başardı. Ama sette huzur bir türlü sağlanamadı. Önce aşk haberleri geldi, sonra ayrılık... Onu dayak haberleri takip etti. Yani deprem olacağı belliydi. Artçıları uzun süredir depremin habercisi olmuştu. Ama yapımcı Şükrü Avşar duruma müdahale etmedi.