Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya TV’DE NE VAR? Botticelli venüsün doğuşu, oylum talu neden isyan etti, TV8'den tablo sansürü

        tv8'in gündüz kuşağı programcısı Oylum Talu, programda Botticelli'nin, 'Venüs'ün Doğuşu' ve 'Primaverra' eserlerinin yayına alınmasını istedi.

        Ardından eserlerin yayınlanmadığını gören Talu, "Venüs’ün Doğuşu’nu yayınlayamıyoruz. Bizim ekibimiz sanat eserini sansürlemeye karar verdi. Dünyanın gelmiş geçmiş en önemli eserini sansürleyerek yayınlayacakmışız. ‘Venüs’ün Doğuşu’ sansürleniyorsa, atalım kendimizi camdan" diye isyan etti.

        Milliyet yazarı Sina Koloğlu, Talu'nun isyanını köşesine şu yazısıyla taşıdı:

        OYLUM TALU’DAN SANSÜRE iSYAN!

        TV8’de gündüz kuşağında program yapıyor Oylum Talu. Geçen gün konu Botticelli’nin, ‘Venüs’ün Doğuşu’ ve ‘Primaverra’ adlı iki tablosuna geldi.

        Rejideki arkadaşlarından yayına alınmasını istedi bu eserlerin. Ara anonsunda “Arkadaşlar yayına hazırlıyorlar” diye ekledi.

        Aradan zaman geçti. Oylum Talu, “Venüs’ün Doğuşu’nu yayınlayamıyoruz. Bizim ekibimiz sanat eserini sansürlemeye karar verdi. Dünyanın gelmiş geçmiş en önemli eserini sansürleyerek yayınlayacakmışız. ‘Venüs’ün Doğuşu’ sansürleniyorsa, atalım kendimizi camdan” diye son noktayı koydu.

        Bu tabloyu yayınlasa ne olurdu TV8?

        RTÜK’e şikayet yağardı, “Çıplak kadın gösteriyorlar” diye. RTÜK de “Gençlerin ve çocukların ayakta olduğu saat diliminde böyle resim gösterilir mi?’ diye oy çokluğuyla ceza kararı alırdı. Büyük olasılıkla Acun Ilıcalı’ya da ‘muhafazakâr’ çevrelerden tepkiler gelirdi. Oylum Talu’nun da işine son verilebilirdi mesela.

        Botticelli 1482’de bu resmi yapmış.

        Geç bunları geç. O tablo Botticelli’nin, kısaca çizdiğim de bizim tablomuz.

        İŞTE O TABLO

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ