Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Müzik Müzik öğretmenlerinden anlamlı anma

        Geçen yıl hayatını kaybeden Türkiye'deki çocuk şarkıları ve koro müziğinin efsane ismi Prof. Dr. Yücel Elmas'ın öğrencileri anlamlı bir proje için bir araya geldi.

        Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı'ndan mezun müzik öğretmenleri ve TRT İstanbul Radyosu Çok Sesli Çocuk Korosu mezunları,Cumhuriyet tarihinde müzik eğitiminin temelini atmış herkes tarafından tanınan besteci, müzisyen, sanatçı hocalarıve kaybettikleri bölüm arkadaşlarınıbestesi Prof. Dr. Elmas'a, orkestrasyonu Emre Köz ve Burcu Ö. Seymen'e, mix&masteringiYüksel Özdemir'e ait 'Sen Varsın Öğretmenim' şarkısını seslendirerek andı.

        Prof. Dr. Yücel Elmas
        Prof. Dr. Yücel Elmas

        “Yücel Elmas İçin Söyle" adlı proje Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi GSEB Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı mezun olan Burcu Özcanyüz Seymen tarafından pandemi günlerinde çevrimiçi olarak hayata geçirildi. Proje kapsamında koro şefi ve müzik eğitimcisi Prof. Dr. Yücel Elmas‘ın üniversiteden öğrencileri, yıllarca koro şefliğini yaptığı TRT İstanbul Radyosu Çok Sesli Çocuk Korosu Mezunları ve aileleri “Sanal Koro-Orkestra”da bir araya gelerek bu anlamlı çalışmaya imza attı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ