Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Neuralink, beyin nakli için hayvanlar üzerinde deney yapmayı planlıyor - Teknoloji Haberleri

        İnsanların zihinsel kabiliyetlerini geliştirmek için çalışan ve beyin nakilleri gerçekleştirmeyi planlayan Neuralink, bugüne kadar çalışmalarını büyük bir gizlilikle yürütürüyordu.

        Gizmodo’nun haberine göre, San Francisco’da bir ofis açmak için geçtiğimiz yıl başvuruda bulunan şirket, belediyeye gönderdiği belgelerde ofislerinde hayvanlı testler için bir laboratuvar ve kemirgenlerin muhafaza edileceği bir oda olacağını belirtti.

        Şirketin San Francisco’daki merkez ofisinde hayvan barındırma ve testlerde kullanmak için gerekli izinleri aldığı da gelen haberler arasında.

        REKLAM

        Bugüne kadar Neuralink konusunda fazla konuşmayan Elon Musk, şirketin geliştirdiği teknolojilerin halka ulaştırılmasının 7-9 yıllık bir süreçte gerçekleşebileceğini öngörmüştü.

        Ünlü girişimci Wait Buy Why sitesine verdiği röportajda, Neuralink teknolojisinin kaza veya yaşlılık sonucu beyinde oluşan hasar ve kabiliyet kayıplarını giderebileceğini vadetmişti.

        Neuralink teknolojilerinin ilk olarak belli başlı engellerden muzdarip insanlara yardım etmek için kullanılması planlanıyor. Musk daha önce yaptığı bir açıklamada, “Bu teknolojinin ilk kullanım alanı felç ve kanser gibi sebeplerden ortaya çıkan beyin hasarlarınıgidermekolacak. Bu noktada ilk olarak belli bilişsel yeteneklerini kaybetmiş insanlara yardım etmeye çalışacağız”. demişti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ