Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Kaza raporu açıklandı: Uber’in sürücüsüz otomobili göz göre göre çarpmış! - Teknoloji Haberleri

        Tempe, Arizona’da test edilen otonom otomobilin tanımlama sistemi, 49 yaşındaki Elaine Herzberg’i önce bilinmeyen bir nesne, sonra bir araç ve daha sonrasında da bisiklet olarak algıladı. Sistem yavaşlasa da otomobil kadına çarpmadan duramadı.

        Otomobilin acil durumlar ve gözlemler için orada bulunan insan sürücüsünün ise kazadan bir saniye önce otomobilin kontrolünü devraldığı ancak frene basmakta geç kaldığı saptandı.

        ABD Ulusal Ulaştırma Emniyet Dairesi (NTSB) tarafından kazaya dair yayınlanan ön rapor, kazanın neden yaşandığını ise saptayabilmiş değil. Raporda, “Kaza esnasında otonom sürüş sisteminin tüm operasyonları normal seyrediyor; herhangi bir hata ya da tanımlama mesajı yok.” denildi.

        REKLAM

        Uber, kaza sonrasında NTSB ile yakından çalışmaya ve kendi güvenlik politikalarını geliştirmeye başladı. Şirket ayrıca eski NTSB Başkanı Christopher Hart’tan güvenlik danışmanlığı almaya başladı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ