Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Özel İçerikler Güntay Şimşek Tüketici "aptal" yerine konmamalı!
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Ticaret Bakanlığı, tüketicileri “aptal” yerine koyan online satış sitelerine yönelik çok önemli bir adım attı. Hemen her sektörden online satış siteleri son dönemde sahte yorumlarla tüketicileri kandırmaya başlamıştı. Bazı yabancı tanıdıklarım da Ege ve Akdeniz’deki otellerin online satış kanallarındaki yorumlara ve verilen yıldızlara dikkatimi çekmiş, “ilgisi olmayan bir tabloyla” karşılaştıklarını bana iletmişlerdi.

        Ticaret Bakanlığı işte bu durumu haklı olarak “haksız ticari uygulama kabul ettiğini” duyurdu. Bakanlık bünyesindeki Reklam Kurulu da son toplantısında 138 dosyayı incelemiş ve bin 346 dosyada “reklam durdurma” ile birlikte 64 milyon 141 bin lira para cezası uygulamış. Bu konuda denetimlerin daha sık yapılması, para cezasıyla birlikte erişim engelinin de getirilmesi gerekir. Başka türlü “sahte olumlu yorumlar ve yüksek yıldızlı puanlarla” mücadele şansı yok. Hem haksız rekabet hem haksız kazanç hem de toptan ilgili sektörlerin olumlu gelişmesini engelleyen bu tarz eylemlere göz yumulmamalı…

        Hatta bir adım daha ileri gidip, insan sağlığını yakından ilgilendiren ve uzmanlık gerektiren bazı sektörlerde faaliyet gösteren online satış kanalları için ciddi düzenlemeler yapmak da gerekir.