Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Eşcinsel sorusu istemedi

        Kadın ve aileden sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf Balçiçek İlter’in sorularını yanıtladı. Balçiçek İlter’in “Sizce kadın erkek eşit mi? sorusuna Başbakan ne düşünüyorsa, ben de onu düşünüyorum diye cevap veren Kavaf, kadın erkek fiziksel olarak eşit değil ama haklar açsından eşittir diye devam etti ve 3 çocuk konusunda da Başbakan’a destek verdi. Balçiçek İlter’in “İyi ama elimizdekini koruyamıyoruz kollayamıyoruz maddi manevi nasıl bakacağız çıkışına “Türkiye büyük bir ülke, kaynaklar doğru kullandığı halde sorun olmayacağını düşünüyorum” diye cevap verdi.

        Bur izleyici sorusu üzerine, Muhteşem Yüzyıl’ı seyrettiğini söyleyen kavaf, beğenmedim dedi ve ekledi: “Tarih yıpratılmamalı, televizyon sadece eğlence aracı değildir.”Devlet Bakanı Kavaf, evlilik programları için “İnsanlık onuruna yakışmayan, insanlık onurunu ayaklar altına alan” benzetmesi de yaptı.

        Devlet Bakanı Kavaf, kadına yönelik şiddet konusunda çok ilerleme kaydedildiğini söyleyerek, olumlu yapılanı görmüyorlar, olumsuz olunca her şeyin sorumlusu benmişim gibi gösteriliyor serzenişinde bulundu. Programı kapatmadan önce Balçiçek İlter’in yaptığı anons ilginçti:

        “Sayın Bakan’a “Eşcinsellik hastalıktır” açıklamasına dair bir şeyler sormak istiyordum ama kendisi arzu etmedi, ben de saygı duydum ama burada açıklama gereği duyuyorum.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ