Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik İlk dava 'İklim' yüzünden

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “İklim rica etti, Kemal Bey şak diye yaptı” manşet haberi nedeniyle ilk davasını Yeni Şafak Gazetesi’ne açıyor.

        Kılıçdaroğlu, medyaya dava açmama kararını, Odatv muhabiri İklim Bayraktar’ın taciz iddiaları nedeniyle bozdu. Kılıçdaroğlu, Yeni Şafak Gazetesi’ne açtığı dava nedeniyle yaptığı açıklamada, gazetecileri mahkemeye vermeyi sevmediğini vurgulayarak, “Ama, yalan haber üretim merkezlerinde üretilen ve sistemli olarak kamu oyuna pompalanan yalan, iftira, aşağılayıcı, hakaret edici haberlere de bir dur demem lazım” dedi.

        DAVALAR DEVAM EDECEK

        Kılıçdaroğlu şunları belirtti: “Yalan haber üretim merkezlerinde üretilen haberleri kullananlar, bana ve partime yönelik, basın özgürlüğü ile, halkın haber alması, gerçekleri öğrenme hakkı ile asla ilgisi olmayan maksatlı haberleri kullananlar, kullandıranlar iyi niyetli tavrımdan, “Bundan sonra bu ve benzeri yalan, iftira, aşağılayıcı, hakaret edici haberler konusunda istemeye istemeye dava açacağım. Bu konuda avukatıma talimat verdim. hem ceza, hem de tazminat davası açacak.”

        GÜNDEM DEĞİŞTİRİLİYOR

        Öte yandan, taciz iddialarıyla Türkiye’nin asıl gündeminin gizlenmek istendiği değerlendirmesini yapan CHP, İklim Bayraktar konusunda frene bastı. Kılıçdaroğlu, AK Partili Bozdağ’ın “Namuslu olan açıklar” sözlerine, “Bel altı konularla işimiz yok. Türkiye’nin gündemiyle meşgulüz” diye karşılık verdi.

        CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ise, CHP’nin çirkin, yalan ve yanlışın içinde olduğu bir propaganda ile karşı karşıya olduğunu belirterek, “Bunu tamamıyla reddediyoruz. Bu tuzağa düşmeyeceğiz. CHP ve onun Genel Başkanı balçıkla sıvanamayacak kadar pozitif değerlere sahiptir. Güneş, balçıkla sıvanmaz” sözleriyle tepkisini gösterdi.

        BAYKAL’A TELEFON

        Taciz iddiası CHP’nin eski ve yeni genel başkanlarının arasını açtığı iddiaları dün Kılıçdaroğlu’nun, Deniz Baykal’ı telefonla aramasıyla son buldu. Kılıçdaroğlu’nun telefonda Baykal’a, “iddiaları ciddiye almadığı için aramadığı” görüşünü yinelediği öne sürüldü. Baykal, “Kemal Bey, zaman zaman beni arar. Hiçbir şekilde bu olay konuşma konusu olmadı. Aramızda bir telefon bağlantısı vardır ama bu konu konuşulmuş değildir” bilgisini verdi.

        GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ