Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: Kulüpten beş kuruş alacağım yok! - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, sarı-lacivertli kulübün 9 Haziran'da yapılacak başkanlık seçimi öncesi açıklamalarda bulundu. Kulüpten hiçbir alacağının olmadığını belirten Ali Koç, 6 yıllık başkanlık döneminde finansal anlamda iyi bir duruma geldiklerini ve bundan sonraki hedeflerinin şampiyonluk olduğunu söyledi. Bu sezon şampiyonluklarının engellendiğini dile getiren Ali Koç, yeniden başkan seçilmesi halinde şampiyonluğu getirecek kadroyu kuracağını açıkladı.

         Mourinho sorusuna cevap!
        Mourinho sorusuna cevap! Haberi Görüntüle
         Dursun Özbek ve Erden Timur sözleri!
        Dursun Özbek ve Erden Timur sözleri! Haberi Görüntüle

        Ali Koç'un açıklamaları şu şekilde:

        "Bugün "Altı yıl boşa geçmiş" diyenler üzerine altı yılda olanları sizlerle paylaşacağım. Niye karar değiştirip aday olduğumu paylaşacağım."

        "Fenerbahçe başkanlığım süresince destekleriyle yanımda olan, her koşulda destekleyen taraftar ve üyelerimize, 2 dönem boyunca görev yaptığım yönetim kurulu arkadaşlarıma, dünyanın dört bir yanında bizi temsil edenlere, çalışanlarımıza, sporcularımıza, gerçek medya mensuplarına, tüm süreç boyunca Fenerbahçe menfaatleri doğrultusunda davrandıkları için Sadettin Saran ve ekibine şükranlarımı sunuyorum."

        REKLAM

        "FUTBOL GÜNDEMİNDEKİ OLUMSUZ GELİŞMELER..."

        "Görev süremiz boyunca çalışma arkadaşlarımla Fenerbahçe'nin geleceği açısından kritik öneme sahip konularda ciddi başarılar elde ettiğimizi söyleyebilirim. Bu başarılar biraz tevazu biraz futbol gündemindeki olumsuz gelişmeler nedeniyle geride kalmıştır. Başarılarımızla da, hatalarımızla da yüzleştik. Fenerbahçe için hayal ettiklerimizin, olmasını istediklerimizin, mücadele ettiklerimizin amaçladığımız düzeye gelmedi."

        "Çok isteyip, mücadele edip yapamadıklarımızın hepsi önümüzde. Tüm süreci analiz ettik. Karşıdan bir gözle kendimize baktık. Futbol yapılanmamızda doğru yapmadığımız konular olmuştur, ilk dönemimizde. Transferlerde, hoca tercihlerinde bizi doğal olarak sorgulayabilirsiniz."

        "Geçmişten, süreçlerden çok şey öğrendik. Hiç olmadığı kadar tecrübe kazandık. Neler yapılması gerektiğini çok çok daha iyi görüyoruz."

        "BU KADAR KÖTÜ OLMASINI BEKLEMİYORDUK"

        "Finansman, göreve gelmeden önce sürekli vurguladığımız bir konuydu. Göreve gelir gelmez bu konuya odaklandık. 6 yıl sonra sürdürülebilir mali yapı için çok önemli mesafeler kat ettik. Mali bağımsızlık için büyük ivme kazandık, gidecek çok yol var ama doğru yoldayız. Gelir gelmez ekonomik duruma baktık. İyi olmadığını beklemiyorduk, bu kadar kötü olacağını beklemiyorduk. Kulübün finansal durumunu önceki yönetim de bilmiyordu."

        REKLAM

        "ONLAR DA BİZİM KADAR FENERBAHÇELİ"

        "Onlar da bizim kadar Fenerbahçeli. Kimse bilerek bu duruma getirmez. Biz söylemiyoruz, bağımsız raporlar söylüyor. 2018'de UEFA'nın yayınladığı raporda da bu durumu görüyoruz. Bu rapora göre, bütün Avrupa'daki kulüpleri kapsıyor. Bu rapora göre, Avrupa'da batmaya en yakın kulüp olarak Fenerbahçe gösteriliyor. Net borcun, geliri oranında Avrupa'nın en kötü ikinci kulübüydük. Avrupa'da ne kadar kulüp var? Birincil liglerinde aşağı yukarı 700 kulüp var. En kötü ikinci kulüptük net borcun gelire oranında. Parasal olarak net borç, Avrupa'nın 6'ıncı sırasındaydık. Milyarlarca geliri olan kulüplerin bizim kadar borcu yoktu. Raporun manşeti de kulübümüze atfedilmişti. Avrupa'nın en riskli kulübü olduğumuzu UEFA söylüyordu."

        "KİNAYE YAPMIYORUM, İYİ FENERBAHÇELİLER"

        "Bizim kadar Fenerbahçe'yi seven eski yönetim, kinayeli söylemiyorum, Fenerbahçe'de yönetici olanlar çok büyük fedakarlıklar yapar. Onun için konuya hakim değillerdi diyorum."

        "BORÇ YARIYA İNDİ"

        "Toplam yükümlülüklerimiz 612 milyon euro'yu bulmuştu. Bugün ise 29 Şubat rakamlarına göre, toplam yükümlülüklerimiz 307 milyon euro'ya indi. Tam anlamıyla yarıya indi. Biz bırakırken 3.5 küsür milyar borç vardı, 11'e geldi diyorlar. Bunu bu şekilde ifade etmek muhasebeden, finanstan çok uzak insanların sözleridir. Borçlarımıza ister TL, ister euro olarak bak, değişen bir şey yok. 31 Mayıs 2018'de 3 milyar 180 milyon TL olan borcumuz, enflasyonla beraber 29 Şubat'ta 23 milyar 650 milyon TL'ye geliyor. 3.5 11'e çıktı değil. Hangi kurdan bakarsak bakalım borçlar yarıya indi. Borçların büyük kısmı finans kurumlarına olan borçlardır."

        "612'nin 347'si finans kuruluşlarınaydı. Bugün ne kadar, 104 milyon euro. 3'te 1'inden daha düşük."

        "FAKTORİNG BORCUMUZ KALMADI"

        "347 milyonun 74 milyon euro'su fahiş faiz oranlarıyla faktoring borcuydu. Bugün hiç faktoring borcumuz kalmamıştır. Allah o günleri kulübümüze bir daha yaşatmasın. Mali yapımızı en doğru şekilde yönetiyoruz. Döviz borçlarını kapattık, tüm borçlarımız TL'ye döndü. Bizim 5-6 TL'den döndük euro'dan, euro kuru 35'e geldi."

        "ALACAĞIM YOK! ŞEREFSİZCE YALAN!"

        "Fenerbahçe'den tek kuruş alacağım yoktur. Bunu daha evvel de söyledim. Aksini iddia eden şerefsizce yalan söylüyorlar. Bunu yazanlara değil, söyletenlere bakmak lazım. Mahsuplaşma olayı vardır, bir yönetici verir, biletten kombineden locadan düşer. Binlerce kişinin aidatı düşerdi eskiden. Bizim dönemimizde, hiçbir kuruş para mahsuplaştırılmamıştır, kulübün içine konan kaynaktan, 1 kuruş dahil."

        "HARCAMADAN YATIRIMA GEÇTİK"

        "Üzülerek anlatıyorum, anlatmak zorundayım. Bunu gelecek günlerde çok daha iyi anlayacaksınız. Kulübümüze çeşitli gelir kaynaklarını sağlarken, transferi harcamadan çıkarıp yatırım kültürü olarak değiştirdik. Transfer zararları kapatıldı. Transferden gelir elde edildi. 5 büyük lige satışlarla Avrupa'nın dikkatini çektik. Bizden gidenler de bizi en iyi şekilde temsil ederler."

        "FORMAMIZDA SPONSOR YOKTU"

        "FFP ve harcama limitleri gibi engeller aşıldıkça tarihimizin en iyi kadrolarını kurduk. FFP prangalarını attık. Demek değildir ki bir daha gelmeyecek. UEFA her sene hesap yapıyor. Stadyum sponsorluk gelirlerini 6 sene önceye göre 150 milyon dolardan 200'e çıkardık. Fenerbahçe'nin forma göğüs reklamı yoktu. Bugün reklamı boş olan hiçbir branş, takım yok. Çok şükür, sponsorlarımıza çok teşekkürler."

        "FENERIUM, ŞAMPİYONLAR LİGİ SEVİYESİNDE"

        "Fenerium, Şampiyonlar Ligi seviyesinde. Fenerium uçuyor. Bu çok büyük bir başarı. 2018'de 25 milyon dolar ciro, 5 milyon dolar kardı. Bugün 52 milyon dolar ciro, 25 milyon dolar kar elde etmiştir. Satış adetlerinde rekor kırıyoruz. Tarihimizde ilk defa 500 bin üzerinde forma satışı yaptık. Bu ivmeyle, rekorları kıra kıra ilerleyeceğimizden hiç şüpheniz olmasın. Finansal olarak batma noktasından aldığımız kulübü sürdürülebilir hale getirmek için canla başla çalıştık."

        "Finansal bağımsızlığımız için başarılar elde ederken sportif rekabetten hiçbir branşta ödün vermedik. Ezeli rakiplerimiz pek çok branşta yatırımları kesti."

        "Enflasyon ve kur artışları malumunuz. Geldiğimizde dolar 4.5, euro 5.33'tü, dolar 32, euro 35 oldu. Harcamalarımızın çoğu kurdandır, bunun da ne kadar etkilediğini tahmin edersiniz."

        "VERGİLER ANLAMSIZ ŞEKİLDE ARTIRILDI"

        "Pandemi döneminde son derece anlamsız şekilde oyuncu vergileri yüzde 15'ten 40'a çıktı. Biliyorsunuz, vergileri kulüpler ödüyor. 3.7 kat yükümüzü artırdı."

        "VERGİLER ANLAMSIZ ŞEKİLDE ARTIRILDI"

        "Pandemi döneminde son derece anlamsız şekilde oyuncu vergileri yüzde 15'ten 40'a çıktı. Biliyorsunuz, vergileri kulüpler ödüyor. 3.7 kat yükümüzü artırdı."

        "BASKETBOL, FUTBOL SPONSORLARI"

        "Bizden önceki 5 sezonda forma üreticimiz hava parası diyebileceğimiz 8.5 milyon dolar ödeme yapıyordu. Üreticimiz kar edemediği için devam etmek istemedi. Bizden önceki yönetim, devam edin ama parayı ödemeyin dedi. 8.5 kaybettik. Baskette Doğuş, Ferit Bey'den Allah razı olsun, onlar da kurumsal kararla 11 milyon euro olan sponsorluk anlaşması ne yazık ki ticari sebeplerle feshedildi."

        "Hukuk konularında CAS'ta en çok dosyası olan kulüp Türkiye'dir. CAS'ta, UÇK'de Fenerbahçe aleyhine açılmış tek bir dava yoktur."

        "Basketbol, voleybol, tekerlekli sandalye takımlarımız 5'i Avrupa 28 kupa kazandırmıştır. Kadın basketbol takımımız, üst üste 2 Avrupa kupası getirdi, ilk kez Türkiye'ye FIBA Süper Kupası kazandırdı. Müzesinde hem erkekler hem kadınlarda Avrupa şampiyonluğu olan kulüp Fenerbahçe'dir."

        "FUTBOLDA ENGELLENDİK!"

        "Futbolda arzuladığımız, hak ettiğimiz başarıları yakalayamadık. Tüm anlattıklarımı bu perdelemektedir. İlk dönemimizde muhtelif sebeplerden hatalarımız, yanlış tercihlerimiz oldu. Bunlara rağmen sistem tarafından giyotinden geçirilmeseydik, şampiyonluğa uzanma şansımız vardı. Hep engellendik."

        "İNŞALLAH SONU ŞAMPİYONLUK OLUR"

        "Son iki sezonda hatalardan arınmış, FFP prangasından kurtulmuş, doğru seçimler yapmış, tarihin en iyi kadrolarını kurmuş ve sistematik engellere rağmen şampiyonluğu son ana kadar kovalamıştır. Son 2 sezonda Avrupa'da yarı finallerin kapısından dönmüş, Avrupa'da en çok puan katkısını açık ara Fenerbahçe sağlamıştır.

        Geçen sezon Türkiye Kupası'nı aldık. Bu sezon Türk futbol tarihinde görülmemiş puan seviyesine ulaşmış, derbilerde üstünlük sağlamış, deplasmanda namağlup, tüm adaletsizliklere rağmen şampiyonluk şansını son maça taşımış bir kadro kurduk. Tarihi bir sezon olmuştur. İnşallah sonu şampiyonlukla biter."

        "BİR KERE ŞAMPİYON OLALIM DEVAMI GELECEK"

        "Kısacası futbolda son dönemde başarılı bir istikrar sağladığımız aşikar. Geleceğe çok daha ümitle bakmamızı sağlamıştır. Aslında Fenerbahçe futbolda, son 10 senede de istikrar sağlamıştır, son 5 senede de. Son 5 ve son 10 senenin puan durumlarında Fenerbahçe zirvededir, şampiyon olması engellenmiştir. Bu dönemde Fenerbahçe sarı ve kırmızı kartlarda da zirvededir. Son 5 ve son 10 senenin ilk 5'ine bakın, Fenerbahçe zirvededir. Bu takımlar arasında şampiyonluk yaşamayan tek takım Fenerbahçe'dir. Bunun böyle olması futbolun olağan gidişatıyla açıklanamaz. 1 kere şampiyon olup cam tavanı kırdığımızda inanın ki şampiyonluklar arka arkaya gelecektir. Bizi engelleyenlerin en büyük korkusu da budur."

        "O GÜNLERE GERİ DÖNEMEYİZ!"

        "O günlere geri dönemeyiz. Bir kulübün bağımsız olması finansal güç ile başlar. Her geliri temlikli, Avrupa'nın en sıkıntılı, riskli noktasından aldığımız Fenerbahçe'yi sürdürülebilir finansal duruma getirdik. Layık olduğu güce ulaşan dek çalışacağız. 6 senede 1 şampiyonluk dahi olsaydı, anlattıklarımın anlamı çok daha fazla olacaktı."

        "ŞAMPİYON YAPMAZLAR" SÖZÜ İÇİN AÇIKLAMA

        "Benim 'Ali Koç varken, Fenerbahçe şampiyon yapmazlar' söylemim üzerinden seçim stratejisi hazırlayanlara lafım var. Adaylık kararı almamın arkasındaki nedenlerden biri bu. İki TV'de bundan bahsettim. 'Başkan olduğum sürece Fenerbahçe'yi şampiyon yapmazlar' dedim. Bu teslimiyet ifadesi değildir. O psikolojide olsaydık, Fenerbahçe şampiyonluğu kovalamaz, havluyu atardı. 22. dakikada haksız 10 kişi bırakıldığımız derbide böyle mücadele edemezdik. Bu sözler, bir isyanın dışavurumudur. Fenerbahçe'nin duruşu nedeniyle karşı karşıya kaldığı durumu izah eden bir tespitti. Futbolu istediği gibi dizayn etmeye çalışanlara mesajdı. Burada söz konusu olan şahsımın kimliği ile ilgili bir durum değildir. Gerilimin asıl sebebi, camiamızın ilkeleri ve duruşudur. Fenerbahçe son 20 yılda sistematik olarak büyük haksızlıklara ve saldırılara maruz kalmıştır, bu da devam etmektedir. Bazı çıkışlarımızın, Türk futbolunun vehametiyle ilgili farkındalık yaratması, bazı taşların oynaması açısından etkili oldu."

        "2 NİSAN NETİCE VERMEYE BAŞLADI"

        "2 Nisan'da yaptığımız genel kurulda başlattığımız girişimler netice vermeye başladı. Futbolda yasadışı bahse karşı büyük operasyon başladı, biz de tanık olarak ifade verdik. VAR'da yabancı hakem geldi, sahada da yabancı hakem gelecekti, yumruk olayından sonra yalpaladılar. Mevcut TFF yönetimi, seçim kararı almak zorunda kaldı imza kampanyamızdan sonra..."

        "BİZİM YAŞADIKLARIMIZI KİMSE YAŞAMADI"

        "Dünyada Fenerbahçe'nin yaşadığını yaşayan bir kulüp yoktur. Fenerbahçe'nin hakkının yenmesi bir norm haline gelmiştir. Yeni başlamış bir şey değildir. Son birkaç yılda dozajı ciddi şekilde artmıştır. Yönetime geldiğimizden itibaren iyi niyetle, naif şekilde futbol değişsin diye çalıştık. Ancak, gördük ki ortam böyle bir ortam değil. Statükonun devam etmesini isteyenler çok daha fazla, biz her daim ötekileştirdik. Sistem içerisindeki Anti-Fenerbahçeli güçlerin Fenerbahçe ile derdi var, sorunu çözmek gibi bir dertleri yok."

        "6 yılda gördük ki futboldaki yapı biat etmeyenleri cezalandırmakta, sistemin dışına çıkarmaktadır. Hayali düşmanımız olduğunu söyleyenler, bu sistemden menfaat elde edenlerdir. Bu düzenden rahatsız olan kulüplerle birlikte futbolumuzu daha iyi bir geleceğe taşımak istiyoruz."

        "30 BİN KİŞİ TOPLADIK, 'BİR DUR BAKALIM' DEDİLER"

        "Ülkemizdeki futbol iklimi, rekabet ortamı; yurt dışında gıpta ile izlediğimiz ligler seviyesine gelince en çok yararlanan Fenerbahçe olacaktır. Bizi engellemek o kadar da kolay olmayacaktır. Bu sebeple bir mücadele başlattık, sonuna kadar götüreceğiz. Gereği her neyse bir ve bütün olarak camia olarak yapmak zorundayız. Bir kafa kaldırdık, 30 bin kişi topladık, insanlar dur bakalım demeye başladılar. Bunu yönetim gücüyle değil ancak camia gücüyle başarabiliriz. Bir kez daha aday olmamın nedeni haksızlığı ve adaletsiz rekabeti norm haline getirmiş sisteme karşı başlattığımız mücadeleyi sonuna kadar götürme arzumuzdur."

        "Daha çok yol kat ettiğimizde, daha çok kulüp yanımıza gelecektir. Biz direnirsek sonunda arzu ettiğimiz gibi futbolda temiz bir ortamın olmasını sağlayacağız. Bunu eninden sonunda sağlayacağız. Bunu Fenerbahçe aldığı pozisyon, verdiği mücadeleyle tarihe geçecektir."

        "KÖKLERİNİ KAZIYACAĞIZ!"

        "İstanbulspor'u yenersek 99 puanla tamamlayacağız, bu puanlar rekordur. Biz bu başarıları elde edince ne oldu? Her haftası başka skandal olan ligle karşılaştık. Ne zaman güçlü kadro kurduk, sistemin içindeki böcekler tek tek ortaya çıktı. Kim olduklarını biliyoruz, tespit ettik. Söz size, hepsinin kökünü kazıyacağız."

        "ŞAMPİYON OLACAK TAKIM KURACAĞIZ"

        "Normal bir lig olsa büyük bir heyecan içinde olurduk. Malum ortam, dizaynlar... Allah'tan ümit kesilmez. Bu başarı şampiyonlukla taçlanır. En son 90 puan üzerinde bir sezonun bitişi 1988/89'da olmuştur. Son 10 senede 90 puan üzeri alan takım olmamıştır. Tarihte 2 kere olmuştur 90 puan üzer. Futbol yatırımlarımız 2 senedir meyvesini verdi. Bu sezon çok güçlü olan takımıza yapacağımız takviyelerle, şampiyonluk yarışını domine edeceğiz. Gelecek sezonun çalışmaları uzun süredir devam etmektedir. Şampiyonluk sözü vermedim hiç. Karakter gereği hiçbir zaman hiçbir konuda büyük konuşmadım. Son 2 sezonda yaşadıklarımızdan hareketle ve takviyelerle çok daha kuvvetli bir Fenerbahçe yaratacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Öyle bir takım kuracağız ki şampiyonluk sözü vermeme gerek kalmayacak. Avrupa'da iki senedir yakaladığımız başarıyı istikrarlı hale getireceğiz."

        "SELAHATTİN BAKİ YÖNETİMDE OLMAYACAK"

        "6 sene boyunca en en yakın çalıştığım yönetici Selahattin Baki'dir. 6 sene boyunca en çok saldırılan Selahattin Baki'dir. Son olarak ben istemeden saldırmışımdır (Gülerek). Futbolun içinde olduğu, benle yakın çalıştığı için iftiralara uğramıştır. 2-3 maç dışında hiçbir maçta kafilemizi yalnız bırakmamıştır. Çok büyük transferlere imza atmıştır. Pazarlık yapmayı bizlerden daha iyi bilmiştir. En önemli imzası Kim Min-Jae'dir, tek başına yapmıştır. Fred'de büyük payı vardır. Selahattin Baki, dışarıdan bize katkı sağlar. İlk transferlerimize, son transferlerimize bakın, arada fark var. İlk dönemde elimiz kolumuz mali açıdan çok bağlıydı, onu da unutmayın."

        "Yıllarca 1907'de yönetim kurulu üyesi olarak çalıştığım Can Gebetaş, ilk dönem yönetici olmasa da ne profesyonel, ne yönetici oldu ama 7/24 canla başla tek beklentisi olmadan iletişimi kurduğu ekiple yönetti. Anlıktır, saniyeliktir. Anlayışla yerinden feragat etti. Taze kan almamız gerekti. Sayın Bekir Erdem, Ömer Okan da anlayışla karşıladılar."

        "ZOOM İLE YÖNETİM KURULUNDA TOPLANTI YAPARIZ DEDİK AMA OLMADI"

        "Sayın Hüseyin Aslan bey bizle olamayacak. Çünkü onun hayatının yüzde 80'i Kazakistan'da geçiyor. Yönetimdeyken de bunu söylemişti. Katkı sağlayacağını düşünmüştük zoom ile falan ama yeni yöneticilere de yer açmak için sağladığı anlayışa teşekkür ediyorum."

        "Aziz Yıldırım neden aday oldu?"

        "Mali açıdan nereden nereye geldiğimizi anlattım. 2018'e göre bugün aday olmak çok daha kolay. Daha gidecek çok yol var. Başkanın aday olmasının Fenerbahçe'nin bekasından çok Ali Koç'tan alınacak bir intikam olarak görüyorum."

        "BU KADAR RAHAT YALAN SÖYLEMEMESİ LAZIM"

        "Bu seviyeye gelmiş insan bilerek böyle yalan mı söylüyor, patolojik bir durum mu var, yoksa hatırlamıyor mu bazı şeyleri? Bu kadar rahat, önemli konuda, milyonları temsil eden insanların rahat yalan söylememesi lazım. "Dursun Özbek, '40-50 kişiyle stada geldi.' dedi. 24 saat geçmeden 40-50 kişi oldu 70-80 kişi. Stat kendi statları, kamera kayıtları vardır. Tek başıma ve iki korumamla geldiğimi görecektir."

        "POLİSİ ZAN ALTINDA BIRAKIYORLAR"

        "Kendi ayıplarını örtmek için devletin memurlarını hedef alıyorlar. Galatasaray Başkanı, Fenerbahçe Stadı'na geliyorum dese polis yardımcı olmayacak mı? Olacak. Polisi zan altında bırakıyorlar."

        "OLAĞANÜSTÜ BİR GECE OLDU"

        "O gün 19.05'te şampiyon olacaklardı. Namağlup şampiyon olacaklardı. Özellikle beni hedef alan koreografiler vardı. Ligin son 1 haftasına rahat gireceklerdi. Büyük paralar harcayıp eğlence, parti, podyumlar, sanatçılar vardı. Hepsine baktığımızda Fenerbahçe için olağanüstü bir gün yaşandı o gece."

        "OLAY SEBEBİ BAYRAK! BAYRAK NAMUSTUR"

        "Futbolcuların sahaya çıkma arzusu vardı. Seyircimiz oradaydı. Biz toparlayana kadar seyircimiz de ayrılmıştı. Hatıra fotoğrafı çektirmek istedik. Ayıp mı? Talimatlara aykırı mı? 1 kişi bile yoktu stadyumda. İşimiz provokasyon olsa, kavga olsa stadyumda seyirci varken çıkarız, kadın yöneticileri sahaya götürmeyiz. Oradaki ilk derbide tam kadro taraftarımızla bütünleşmiştik maçtan sonra. Bu sefer çok istediği için takımımız, dedik ki sahaya çıkalım ve çıktık. Olaylara sebep olan konu bayraktır. Bayrak namustur. Orada bizim bayrağımızı gasp etmeye çalıştılar. Gereken tepki verilmiştir. Keşke olmasaydı."

        "Saygı çift taraflıdır. O stadyuma girişinde sağdaki veya soldaki duvarda ne var, stadyumumuza dikilen bayrak var. İkinci duvarda ne var, 2.5 saat biber gazı, kavga, gürültü, yaralıların olduğu 12 Mayıs'taki maçta kupa almaları var. Sen istediğini yapacaksın, sana yapıldığı zaman bu saygısızlık, çete, eşkıya, silahlı adam. Bırak bu işleri! Ben gittim, iki de koruma. Abartma, yalan söyleme, insanları zan altında bırakma DNA'larına işlemiş. Keşke sıkıntı olmasaydı. Bayrakla fotoğraf çektirip otobüse binip gidecektik."

        "KAVGAYA ÇAĞIRIYOR, TV'YE GELMİYOR"

        "Delikanlıysan gel vs vs. delikanlı olan kavgaya çağırıyor. TV'ye çıkartamıyoruz. Hangisi gerçek, bilemiyoruz."

        "KENDİSİ ŞAMPİYON YAPMAYACAK GÜÇLERDEN"

        "Önümüzdeki iki hafta boyunca o bana sallayacak, ben cevap vereceğim. Fenerbahçe'yi şampiyon yapmayacak güçlerin kim olduğunu merak ediyorsa aynaya baksın, bir tanesi de kendisi! Bir de şöyle bir şey demiş, Fenerbahçe'nin mutluluğu benden daha önemlidir. Biz şampiyon olursak başkan mutlu olmayacak mı? Basın toplantısını izledim. Sorulduğu zaman soru, küçük bir ihtimal de olsa şampiyon olursak memnun olmayacak bir vücut lisanı gördüm. Allah kimseye nasip etmesin."

        "O SALLAYACAK, BEN CEVAP VERECEĞİM"

        "Önümüzdeki iki hafta boyunca o bana sallayacak, ben cevap vereceğim. Fenerbahçe'yi şampiyon yapmayacak güçlerin kim olduğunu merak ediyorsa aynaya baksın, bir tanesi de kendisi! Bir de şöyle bir şey demiş, Fenerbahçe'nin mutluluğu benden daha önemlidir. Biz şampiyon olursak başkan mutlu olmayacak mı? Basın toplantısını izledim. Sorulduğu zaman soru, küçük bir ihtimal de olsa şampiyon olursak memnun olmayacak bir vücut lisanı gördüm. Allah kimseye nasip etmesin."

        "Biz çok daha tecrübeliyiz, inançlıyız, motiveyiz, ne yapacağımızı biliyoruz, kimlerin yok olması gerektiğini biliyoruz. Az olan paramızı nerelere yatırmamız gerektiğini biliyoruz. 3 yıl içinde Bankalar Birliği anlaşmasından nasıl çıkacağımız yol haritasına sahibiz."

        "ANKARA'DA İHALE BANA ÇIKARILDI!"

        Ali Koç: "Bizim tavrımız net. Benim 6 sene boyunca ne acılar yaşadığımı biliyorsun. Beni 6 senede en çok acıtan, böyle önemli bir konunun Ankara'da paketlenip, ihalenin sadece bana çıkması en canımı acıtan konudur. Baktılar bu tutuyor, imza kampanyasına Beşiktaş ile biz en son girdik, Trabzonspor ve Galatasaray daha çok şahinken bu imza kampanyasının Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı bir hareket olarak servis edilmesi olacak iş değil bu! Riyad'da ne yazık ki bu! Çok içimi acıtıyor."

        "MEHMET BÜYÜKEKŞİ KAZANAMAZ!"

        "TFF'de inşallah çok adaylı bir seçim olur. Mevcut başkan ya girmez ya inşallah kaybeder. Kazanma ihtimalini görmüyorum. Bunu dedim diye kazandırırlar ona."

        "MÜTHİŞ OPERASYON VAR! ŞİKE, HAKEMLER"

        "Biz fitili ateşledik. Kasım ayında bahisle ilgili sözlerimiz oldu. Bu kürsüde... Ben demiyorum ki bizden dolayı oldu, sözlerimiz ciddiye alınmış. Tanık olarak ifadeye gittik. Müthiş bir bahis operasyonu yürütülüyor. Henüz haberiniz olmaması çok normal. Bahis demek şike demek, şike demek hakemlerin içinde olması demek, haksız kazanç demek vs. Olağanüstü genel kurula çağırdık, Süper Kupa'ya çıkmadık, aşağılayanlar kızanlar olduk. Ligden çekil veya çekilme, bir ve sıfırmış gibi. Ligden çekilsek en çok genel kurula gelenler kızardı."

        "TÜRKİYE KUPASI'NA KATILMAYACAKLAR VAR"

        "Yol haritası yaptık. Bunun içinde önümüzdeki sezon Türkiye Kupası'nda olmamak var. Başka kulüpler de olmamayı düşünmüyor. 2 Nisan'daki sözlerimizle taşlar yerinden oynuyor. VAR hakemleri getirildi, TFF seçimleri açıklandı, daha da önemlisi 3-5 kulüp diye ifade ettiği TFF başkanının onlarca kulüp sistemi değiştirmek adına eyleme girdi. Şu an 150'ye geldi imzalar, kıymeti harbiyesi yok şu an, haziran başı olsun istiyorduk. TFF'de değişim olursa en büyük sebebi Fenerbahçe'dir."

        "İMZA VEREN KULÜPLER CEZALANDIRILDI"

        "İmza veren kulüpler cezalandırıldı kesinlikle. Hem Süper Lig'de hem altta. Zerre kadar şüphem yok. 'Ankara'dan not ediyorlar' dediler. 'Ali Koç'un kayığına bindin' ki bunu bakan seviyesinde söyleyen biri var, onla konuşacağız, olacak iş değil bu. Biz en son katıldık, şahin değildik, imza sürecini bize mal ettiler. 'Düşmemeye oynuyorsunuz, playoff oynuyorsunuz dikkat edin', 'Hakemler dikkatle seçilecek' denildi. Mışmiş değil bunlar söylenmiş laflar."

        YÖNETİM KURULU LİSTESİNİ AÇIKLADI

        Fenerbahçe'de yeniden başkan adayı olan Ali Koç'un yeni yönetim kurulu listesi belli oldu. Selahattin Baki, İlker Dinçay, Ömer Okan ve Can Gebetaş yeni yönetim kurulunda yer almadı.

        Ali Koç'un listesinde yer alan isimler şu şekilde:

        - Erol Bilecik

        - Burak Kızılhan

        - Sertaç Komsuoğlu

        - Acun Ilıcalı (Yeni)

        - Ahmet Ketenci

        - Alper Alpoğlu (Yeni)

        - Cenk Özatanık (Yeni)

        - Eren Dişli (Yeni)

        - Ergun Özen (Yeni)

        - Esin Güral Argat

        - Fethi Pekin

        - Hakan Safi (Yeni)

        - Hamdi Akın (Yeni)

        - Hulusi Belgü (Yeni)

        - Hüseyin Bozkurt (Yeni)

        - Kemal Danabaş

        - Mehmet Dereli

        - Nedim Keçeli (Yeni)

        - Özgür Özaktaç

        - Rıfat Perahya (Yeni)

        - Selma Rodopman

        FENERBAHÇE'DE SEÇİM NE ZAMAN?

        Fenerbahçe Kulübü, olağan seçimli genel kurul toplantısının 30-31 Mayıs'ta, çoğunluk sağlanamadığı takdirde 8-9 Haziran'da yapılacağını açıkladı.

        Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, "Kulübümüzün olağan seçimli genel kurul toplantısı, gündem maddelerini görüşmek üzere 30-31 Mayıs'ta saat 10.00'da Ülker Stadı'nda yapılacaktır. İlk toplantıda yeterli çoğunluk sağlanamadığı takdirde genel kurul, 8-9 Haziran tarihlerinde aynı yer ve saatte aynı gündem ile çoğunluk aranmaksızın toplanacaktır." denildi.

        Öte yandan, oy kullanma hakkı olan üye sayısının 46 bin 410 olduğu aktarıldı. Sarı-lacivertlilerde; Ali Koç ve Aziz Yıldırım bir kez daha Fenerbahçe başkan adaylığı için yarışacak.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ