Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik SON DAKİKA HABER: Hatay'da patlama meydana geldi! İskenderun ilçesinde... 2 terörist öldürüldü
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Hatay'ın İskenderun ilçesinde polis ekiplerinin alınan istihbarat üzerine takibe aldıkları araçtaki teröristlerle sıcak çatışma yaşanırken, araçtaki patlama sonucu 1'i polis toplamda 3 kişi yaralandı.

         Hainler bununla gelmiş!
        Hainler bununla gelmiş! Haberi Görüntüle

        Bölgede geniş çaplı güvenlik önlemlerini sürdüren ve vatandaşların emniyeti için yoğun çaba sarf eden güvenlik güçleri, caddenin giriş çıkışlarını araç ve yaya trafiğine kapattı.

        SOYLU: İKİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

        İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay'ın İskenderun ilçesindeki terör eylemiyle ilgili iki teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

        Soylu, Twitter'daki paylaşımında alkışlama işareti ve Türk Bayrağı ile birlikte, "Aferin kahramanlarımıza. İkisi de elde. Hikayesini anlatacağız" mesajını paylaştı. Soylu, paylaşımında İskenderun'u da etiketledi.

        Hatay Valiliği tarafından yapılan açıklamada operasyonun sürdüğü belirtildi.

        Olay, İskenderun ilçe merkezi Pac Meydanı yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İskenderun ilçesinde polis ekipleri alınan istihbari bilgiler üzerine bir otomobili takibe aldı.

        HAYAT VALİLİĞİ: HERHANGİ BİR CAN KAYBI BULUNMAMAKTADIR

        Hatay Valiliğinden patlamayla ilgili yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Güvenlik birimlerimizin Payas kontrol noktasında şüphelendiği 2 teröristten biri takip sonucunda İskenderun'da etkisiz hale getirilmiş ve bu esnada bir patlama meydana gelmiştir. Herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır. Operasyon devam etmektedir."

        HATAY VALİSİ: AMANOS'TA PKK'NIN VARLIĞI SONA ERMİŞTİR

        Hatay Valisi Rahmi Doğan yaptığı yeni açıklamada Amanos dağlarında terör örgütü PKK'nın varlığının sona erdirildiğini belirtti. Vali Doğan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

        22 Ağustos'ta güvenlik birimlerimiz yapılan operasyonla 3 terörist etkisiz hale getirilmişti, 18 Ekim'de 4 terörist etkisiz hale getirildi. 19 Ekim tarihinde 1 terörist sağ, 1 terörist ölü olarak yakalamıştık. Sağ olarak yakalamış olarak yakalandığımız terörist HDP'li Demir Çelik'in oğlu Yoldaş Selim Çelik, bugün itibarıyla tutuklanmıştır. 4 kişilik grubun iki parti halinde birisi 28 Eylül diğeri 10 Ekim'de Münbiç'ten kalkarak Avanos dağına indiklerini tespit ettik. 19 Ekim tarihinde güvenlik güçlerimizin çalışması neticesinde 1 teröristi etkisiz hale getirdik diğerini yakaladık. Bugün sabah saat 11.00 sularında teröristlerin bulunduğu noktalar hava kuvvetlerimiz tarafından vuruldu. Bugün İskenderun'a inen 2 terörist, Amanos dağlarında güvenliklerimizin sıkıştırılması sayesinde yaşanan bir olaydır. Araçtan inerken bir terörist imha edildi, kendisini patlattı. ikinci terörist etkisiz hale getirildi. Bugün itibarıyla Amanos dağlarında PKK terör örgütü imha edilmiştir. Bunu gönül rahatlığı içerisinde söylemek istiyorum. Güvenlik birimlerinizi tebrik ediyorum, herhangi bir can kaybı olmadan neticeyi aldılar, birkaç yaralı var, bunların hayati tehlikesi bulunmamakta.

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay'da meydana gelen patlamayla ilgili Twitter'dan açıklama yaptı.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, "Hatay’da gerçekleştirdikleri başarılı terörle mücadele operasyonu nedeniyle kahraman güvenlik güçlerimizi tebrik ediyorum. Tüm Hataylı kardeşlerime geçmiş olsun temennilerimi iletiyorum. Rabbim ülkemizi her türlü saldırıdan, felaketten, hain emellerden korusun. Türkiye artık bu tür saldırılarla dizayn edilebilen, yönlendirilen, meşgul edilen bir ülke değildir. Allah’ın izni, güvenlik güçlerimizin gayretiyle hem sınırlarımız içerisinde hem de sınırlarımızın ötesinde terörle ve destekçileriyle mücadelemizi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

        TERÖRİSTLERİN KAÇIŞ ANI

        PATLAMA ANI BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

        REKLAM

        ŞENTOP: TÜRKİYE TÖRÖRE GEÇİT VERMEYECEK

        Saldırıya ilişkin açıklamalarda bulunan TBMM Başkanı Şentop "Hatay İskenderun'da teşebbüs edilen hain saldırı kahraman polisimizin dikkatiyle bertaraf edildi. İskenderun halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum. Türkiye teröre ve yandaşlarına asla geçit vermeyecektir." ifadelerini kullandı.

        EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN PATLAYLA İLGİLİ PAYLAŞIM

        Emniyet Genel Müdürlüğü'nden İskenderundaki patlamayla ilgili paylaşım:

        Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Hatay'ın İskenderun ilçesindeki terör eylemine ilişkin, vatanı parçalamak, milleti bölmek isteyen hainlere izin verilmediğini bildirdi.

        EGM'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Vatanımızı parçalamak, milletimizi bölmek isteyen hainlere izin vermedik, vermeyeceğiz. İnançlı ve kararlı mücadelemiz son terörist yok edilene kadar devam edecek." ifadesine yer verildi.

        Paylaşımda Türk bayrağı grafiği ile Hatay ve İskenderun etiketleri de kullanıldı.

        ADALET BAKANI GÜL'DEN AÇIKLAMA

        Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Hatay'ın İskenderun ilçesindeki terör eylemine ilişkin, "Güvenlik güçlerimiz her zamanki gibi bugün de huzurumuza kasteden hainlerin emellerini kursaklarında bırakmıştır. Türkiye büyüktür, dosta ve düşmana hak ettikleri şekilde davranır." değerlendirmesinde bulundu.

        Bakan Gül, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

        "Güvenlik güçlerimiz her zamanki gibi bugün de huzurumuza kasteden hainlerin emellerini kursaklarında bırakmıştır. Türkiye büyüktür, dosta ve düşmana hak ettikleri şekilde davranır. İskenderun'umuza geçmiş olsun. Rabbim, ülkemizi ve terörle mücadele eden kahramanlarımızı korusun."

        OKTAY: TERÖRE VE DESTEKÇİLERİNE GEÇİT VERMEYECEĞİZ

        Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hatay'ın İskenderun ilçesindeki terör eylemine ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Teröre ve destekçilerine bu topraklarda asla geçit vermeyeceğiz." ifadesini kullandı.

        Oktay, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

        "Hatay’da hain terör örgütünün saldırısını dikkati sayesinde engelleyen kahraman güvenlik güçlerimizi kutluyorum. İskenderun halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Teröre ve destekçilerine bu topraklarda asla geçit vermeyeceğiz."

        HASAR GÖREN ARAÇLAR ÇEKİLDİ

        Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen patlama sonrası yapılan incelemenin ardından hasar gören araçlar kaldırıldı.

        Fener Caddesi'nde meydana gelen patlama sonrası, olay yeri ekiplerinin patlamanın meydana geldiği yerdeki çalışmaları tamamlandı.

        Parmak izi ve delil toplama işlemlerinin ardından bölgedeki zarar gören araçlar çekildi.

        OLAY YERİNDE İNCELEME TAMAMLANDI

        Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen patlamanın ardından olay yerinde yapılan inceleme çalışması tamamlandı.

        Fener Caddesi'nde meydana gelen patlama sonrası, olay yeri ekiplerinin parmak izi ve delil toplama işlemleri bitti.

        İncelemenin tamamlanmasının ardından İskenderun Belediyesine bağlı ekipler cadde ve kaldırımlarda temizlik çalışması yaptı.

        Öte yandan patlamanın olduğu caddede vatandaşlar balkonlarına Türk bayrağı astı.

        Hatay'ın İskenderun İlçesi Fener Caddesi'nde dün meydana gelen patlama sonrası 2 terörist etkisiz hale getirilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ