Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Son dakika haberi: Maltepe Belediyesi'nde rüşvet operasyonu! 18 gözaltı
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İstanbul Maltepe’de imar ve iskan konularında organize olarak rüşvet aldıkları iddia edilen 18 şüpheliye yönelik operasyon düzenlendi. Haklarında gözaltı kararı olan şüphelilerden 2’sinin geçmiş dönemde Maltepe’de belediye başkan yardımcısı, 4’ünün zabıta, 4’ünün memur olduğu öğrenildi. Gözaltına alınanlar arasında Zeytinburnu’na atanan eski Maltepe Tapu Müdürü’nün de olduğu belirtildi.

        Operasyon, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre polis ekipleri, bazı imar ve iskan konularıyla ilgili usulsüz işlemlerin rüşvet karşılığı yapıldığı bilgisi üzerinde bir süre önce çalışma başlattı. Yapılan araştırmalarda 18 şüpheli tespit edildi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışma eş zamanlı operasyonla sonuçlandı. Mali polisin bu sabah düzenlediği operasyonda 18 şüpheliden 16’sı gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Maltepe Belediyesi'nde geçmiş dönemde başkan yardımcısı olan Melih M. ve Haydar B.’nin de bulunduğu öğrenildi. Zeytinburnu Tapu Müdürlüğü'ne atanan eski Maltepe Tapu Müdürü Yılmaz C. ile Maltepe Zabıta Müdürü Ahmet Ziyaettin İ.’nin de gözaltına alınan isimler arasında olduğu belirtildi.

        4 zabıta ve belediyede görevli 4 memurun da aralarında bulunduğu 16 şüpheli sağlık kontrolü sonrasında emniyete götürüldü.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ