Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel ARABA ENKAZI! Son dakika: Hatay'da depremde enkaz altında kalan arabalar üst üste konuldu
        1

        Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 3 dakika arayla Hatay'da meydana gelen 2 deprem sonucunda hasar gören, kullanılamayacak duruma gelen araçlar, görevliler tarafından otopark ve boş bir araziye çekilirken, üst üste konulduğu görüldü.

        2

        Hatay'da kullanılamayacak durumda olan araç sayısı binleri geçerken, otoparka çekilen araçlar havadan görüntülendi.

        3

        Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat günü meydana gelen 7,6 ve 7,7 büyüklüğündeki depremlerin ardından 20 Şubat'ta 3 dakika arayla da Hatay'da meydana gelen 6.4 ve 5.8'lik depremlerde yıkılan ve ağır hasar alan binaların enkazı altında kalan çok sayıda araç da zarar gördü.

        4

        Hatay'da enkaz altında kalıp, hasar alarak çöken binaların çevresinde bulunan araçlar yetkililer tarafından belirlenen otoparka ve boş arazilere çekiliyor.

        5

        Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı görevlilerinin kullandığı çekicilerle, sahada zarar gören, sahipsiz araçlar toplanırken, hasar durumu farklılık gösteren araçlar, güvenliği özel harekat polisi tarafından sağlanan park ve boş arazilerde, kayıt işlemlerinin ardından çekiciden indiriliyor.

        6

        RESMİ EVRAKLA ARAÇLAR TESLİM ALINABİLİR

        Parklardaki personel, araçların güvenliğini sağlamanın yanı sıra hasarlı ve hasarsız olarak ayırma işlemini gerçekleştiriyor. Araç sahiplerinin depremde hayatını kaybetmesi durumuna yakınları resmi evrak göstermeleri durumunda araçlarını teslim alabilecek.

        7

        Otoparka yaklaşık 3 bin aracın geldiği ve bu araçlardan 3'te birinin orta hasarlı, 3'te birinin de ağır hasarlı olduğu öğrenildi. Ulaşılamayan ya da gelip alınamayan araçların bir süre sonunda Milli Emlak'a devredileceği belirtildi.

        8

        ENKAZ ALTINDA KALANLAR DA TOPLANACAK

        Hatay'da enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken, bazı binaların altında hala araçların olduğu ve bu araçların da enkaz toplama çalışmalarının tamamlanmasıyla otopark ve boş araziye çekilmesi öngörülüyor.

        9

        Toplanan araçların çekildiği otoparklarda bulunan manzara ise depremin yıkım gücünü gösterdi.

        10

        Getirilen araçlardan bazılarının tamamen ezildiği ve üst üste kat yapıldığı dikkati çekerken, otoparka toplanan araçların sayısının fazlalığı ise havadan görüntülendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ