Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika korkunç gelişme! Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu son yolculuğuna uğurlandı! - Haberler

        İstanbul Çapa Tıp Fakültesi dahiliye servisinde çalışan Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu bu sabah son yolculuğuna uğurlandı. 67 yaşında hayatını kaybeden Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu için Nakkaştepe Mezarlığı'nda cenaze namazı kılındı. Cenazeye oğlu Onur Taşçıoğlu, ailesi ve yakınları katıldı.

        CENAZE NAMAZI MEZARLIKTA KILINDI

        DHA'da yer alan habere göre koronavirüs tedbirleri kapsamında maskeli ve sosyal mesafe korunarak cenaze namazı kılındı.

        Namazın ardından Türkiye'nin yetiştirdiği önemli hekimlerden, 'Hocaların hocası' olarak da bilinen Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu, Üsküdar Nakkaştepe Mezarlığı'nda toprağa verildi.

        HABERİ OĞLU DUYURMUŞTU

        Koronavirüs testi pozitif çıkan ve bir süredir tedavisi devam eden Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu, dün hayatını kaybetmişti. Vefat haberini Taşçıoğlu'nun oğlu Onur Taşçıoğlu sosyal medya hesabından duyurdu. Onur Taşçıoğlu'nun paylaşımında, "Canım babam Prof. Dr. Cemil Taşçıoglu'nu kaybettik. Hepimizin başı sağ olsun" ifadeleri yer aldı.

        ÜNİVERSİTE DE TÖREN DÜZENLENDİ

        AA'da yer alan habere göre de Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu için İstanbul Üniversitesi (İÜ) Tıp Fakültesi'nde de tören düzenlendi Fakülte önünde saygı duruşuyla başlayan törene, İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip, İstanbul Tıp Fakültesi öğretim üyeleri, hekimler, asistanlar ve sağlık çalışanları katıldı.

        DEKAN TÜKEK: "ACIMIZ ÇOK BÜYÜK"

        İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, iç hastalıklarının ulu çınarı Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu'nun anısına toplandıklarını söyledi. Acılarının çok büyük olduğunu ifade eden Tükek, şunları kaydetti:

        "İNŞALLAH SON KAYBIMIZ OLUR"

        "Bizim için çok kıymetli bir insan. Yıllarca beraber çalıştığımız üstün nitelikleri olan, kendisini tıbba adamış, eğitimci kişiliğiyle ön plana çıkmış bir kişiden bahsediyoruz. Onu kaybetmenin üzüntüsünü şu anda derin bir şekilde yaşıyoruz. Kendisi inşallah son kaybımız olur. Bundan sonraki süreçte gerçekten dünyayı saran pandemi sürecinde de başka kayıplar yaşamamayı ümit ediyoruz. Bunun için de elimizden gelen ne varsa o gayreti göstermek istiyoruz. Göstereceğimizi de buradan ilan etmek istiyoruz."

        Maske takarak ve sosyal mesafe kuralına dikkat ederek törene katılan Taşcıoğlu'nun meslektaş ve öğrencilerinin üzgün olduğu görüldü.

        KORONAVİRÜS ÖZEL SAYFASI VE CANLI HARİTA İÇİN TIKLAYIN
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ