Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Son dakika! Sosyal medya şirketlerine 2. ceza geldi mi? - Haberler - Teknoloji Haberleri

        Türkiye'nin belirlenen şartları yerine getirmedikleri için sosyal medya şirketlerine ceza kestiği iddia edildi.

        Bloomberg'e konuşan üst düzey bir hükümet yetkilisinin verdiği bilgiye göre, Türkiye’nin resmi bir temsilci bulundurma şartını tanınan sürede yerine getirmeyen Facebook, Twitter, YouTube, TikTok ve Instagram’a ikinci yaptırım olan 30’ar milyon TL’lik cezalar kesildiği belirtildi.

        Öte yandan sosyal medya şirketlerini temsil eden hukuk şirketinin Habertürk'e yaptığı açıklamada BTK'nın yasal süreyi bekleyeceği belirtilerek, "Ceza 1 Kasım'da kesilse, 6 Kasım'a kadar tebliğ süresi var. 1 aylık da süre tanıyor. 2 Kasım'da kesilse 7 Kasım'a kadar tebliği süresi var. Bu durumda 6 ya da 7 Aralık öncesinde yeni bir ceza kesilmesi beklenmiyor" denildi

        REKLAM

        Bugüne kadar yalnızca Rusya’nın sosyal medya platformu VKontakte (VK) temsilci bildiriminde bulundu.

        Şirketlere belirtilen sürede bildirim yapmadıkları için geçen ay 10 milyon TL’lik cezalar kesilmişti. Şirketler temsilci bildirmeme tavırlarını sürdürürlerse, gelecek ay Türkiye’deki vergi mükelleflerinin söz konusu şirketlere reklam vermesi yasaklanacak.

        Reklam yasağının verildiği tarihten itibaren 3 ay içinde gerekli yükümlülükleri yerine getirmeyen şirketler hakkında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, sosyal ağ sağlayıcısının internet trafiği bant genişliğinin yüzde 50 daraltılması için sulh ceza hakimliğine başvurabilecek. Bu ceza da yüzde 90’a kadar artabilecek.

        Şirketler cezanın ardından 1 ay içinde, temsilci bildirir ve cezayı öderlerse cezalar 4’te 1 oranında düşecek.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ