Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Soner Sarıkabadayı beraat etti - Magazin haberleri
        1

        Müzisyen Serdar Kapan'ın 'Denge Şeve' adlı şarkısındaki nakarat kısmındaki melodiyi aşırarak (intihal) 'Tarifi Zor' isimli eserinde kullandığı iddiasıyla 'manevi, mali veya bağlantılı hakları ihlal etme' suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası talep edilen Soner Sarıkabadayı'nın yargılandığı dava karara bağlandı.

        2

        İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Soner Sarıkabadayı katılmazken, kendisini avukatları temsil etti. Duruşmada müşteki Serdar Kapan da avukatıyla birlikte hazır bulundu.

        3

        "ELEŞTİRİYE MARUZ KALMAMAK İÇİN HESABINI KAPALI HALE GETİRDİ"

        Duruşmada müşteki Kapan, 21 yıldır müzikle uğraştığını söyleyerek, "Yaklaşık 50 adet eserim vardır. Bu eserlerden sadece 2 tanesini yayınladım, 1 eserimle ilgili böyle bir olay başıma geldi. Sanık Sarıkabadayı, ünlü olduğu için fanları tarafından eleştiriye maruz kalmamak için şikayetten sonra bir süre hesabını kapalı hale getirdi" şeklinde konuştu.

        4

        Sanık Sarıkabadayı’nın avukatları ise eserlerin kompozisyon ve genel yapısının birbirinden farklı olduğunu ve melodilerin benzer olmasının suç oluşturmadığını söyleyerek, müvekkilinin beraatını talep etti.

        5

        BERAATINA KARAR VERİLDİ

        Alınan savunma ve beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme, sanık Sarıkabadayı’nın üzerine atılı suçun unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraatına hükmetti.

        Fotoğraflar: AA, İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ