Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe'ye yapılan saldırı dünya basınında, Fenerbahçe otobüsüne silahlı saldırı dünya basınında yer aldı - Fenerbahçe Haberleri
        1

        Dış basındaki haber merkezleri, Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırıyı son dakika gelişmesi olarak okuyucularına duyurdu. İşte ayrıntılar;

        2

        Telegraaf (Hollanda): 'Türkiye'den korkunç bir haber geldi! Silahlı biri, Fenerbahçe otobüsüne ateş açtı, şöför vuruldu'.

        3

        HLN (Almanya): 'Otobüs şöförü, daha büyük bir felaketi önledi'.

        4

        Metronieuws (Hollanda): Maskeli bir saldırgan, Fenerbahçe otobüsüne ateş etti.

        5

        MARCA (İspanya): Türk futbolunda yeniden üzücü bir olay başrol oynadı. Fenerbahçe takım otobüsüne saldırı düzenlendi. Vurulan şoförün durumu ağır.

        6

        Gazzetta (Yunanistan): Türkiye'de şok! Silahlı saldırganlar, Fenerbahçe otobüsüne saldırdı.

        7

        Mirror (İngiltere): Türk takımı Fenerbahçe'nin takım otobüsüne maçtan sonra silahlı saldırganlar tarafından ateş edildi.

        8

        AS (İspanya): Fenerbahçe otobüsü, Trabzon'a giderken vuruldu. Ön camdan vurulan şoför yaralı.

        9

        İtalya'nın La Gazzetta dello Sport gazetesi, yapılan saldırıyla ilgili "Türkiye'de terör" ifadesini kullandı.

        10

        Haberde, otobüs şoförünün yaralanmasıyla sonuçlanan saldırının, Trabzonspor taraftarları tarafından gerçekleştirilmiş olabileceği iddia edildi.

        11

        Corriere dello Sport gazetesinin ise "Türkiye şokta" başlığıyla duyurduğu haberde, Fenerbahçe kafilesinin silahlı kişilerce saldırıya uğradığı olayın ardından polis eskortu eşliğinde havalimanına ulaştırıldığı ifade edildi.

        12

        İngiltere'nin BBC televizyonunun internet sitesinde manşete çekilen haber, "Fenerbahçe otobüsü silahlı kişilerin saldırısına uğradı" başlığıyla okurlara yansıtıldı.

        13

        Saldırıda futbolcuların zarar görmediği, otobüs şoförünün yaralandığı belirtilen haberde, olayın ardından çekilen fotoğraflara yer verildi.

        14

        İspanya'nın Marca gazetesinde yer alan haberde, sarı-lacivertli kafileye yapılan silahlı saldırıda şoförün yaralandığı, otobüsün güvenlik görevlileri tarafından durdurulabildiği ifade edilerek, Türk futbolunun bir kez daha üzücü bir taraftar olayıyla karşı karşıya kaldığı kaydedildi.

        15

        Fransa'nın L'Equipe gazetesinde, "Fenerbahçe otobüsüne silahlı saldırı" başlığıyla yer verdiği haberde, olayda yaralanan sürücünün hastaneye kaldırıldığı, futbolcuların ise saldırıdan yara almadan kurtulduğu belirtildi.

        16

        Almanya'nın Die Welt gazetesinin okurlarına sunduğu haberde, Spor Toto Süper Lig'in son şampiyonu Fenerbahçe'nin otobüsüne yapılan saldırının detayları paylaşılırken, Türkiye Futbol Federasyonu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın olayı kınayan açıklamalarına yer verildi.

        17

        Le Matin gazetesi: "Fenerbahçe otobüsü silahla vuruldu" başlıklı haberinde, Fenerbahçe, Rize'de oynadığı ve 5-1 kazandığı maçın dönüşünde pusuya düşürülerek otobüsüne ateş açıldı, açılan ateş sonunda şoför yaralandı ve otobüsün kontrolünü kaybetti ancak yanında bulunan kulüp görevlilerinin yardımıyla otobüs durdurularak büyük bir felaket önledi" ifadelerini kullandı.

        18

        Tribüne de Geneve gazetesi: "Fenerbahçe otobüsüne ateş açıldı, şoför yaralandı"

        19

        24 Heures gazetesi: "Fenerbahçe'ye silahlı saldırı, şoför yaralı olarak hastaneye kaldırıldı, kafilede bulunan Fenerbahçelilerde her hangi bir yaralanma olmadı. Olay Türkiye'de büyük tepkilere sebep oldu. Adli merciler olaya el koyarak çok yönlü araştırmaya başlandığı öğrenildi" dedi.

        20

        Blick gazetesi: "Fenerbahçe otobüsüne silahlı saldırı. Fenerbahçe otobüsüne pompalı silahlan ateş açıldı. Fenerbahçe Rize ile oynadığı lig maçından dönerken ateş açılmasının ilk değerlendirmelerinde bu eylemi Trabzonsporlu fanatiklerin yaptığı yolunda görüşler olduğu şüphesi olduğu çünkü uzun zamandır iki kulüp fanatiklerinin birbirlerine olan garezleri Türk kamu oyu tarafında bilinmekteydi" diye yazdı.

        21
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ