Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Atromitos - Fenerbahçe maçı saat kaçta hangi kanalda? - Futbol Haberleri

        Shakhtar Donetsk’e elenip Şampiyonlar Ligi hayallerini seneye bırakan Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nde kendine beyaz bir sayfa açıyor. Rakip, ‘Korkusuzlar’ lakaplı Yunan Atromitos. Yıldızlar topluluğu Kanarya’nın hedefi ise belli: UEFA Kupası’nı kaldırmak...

        ATROMITOS - FENERBAHÇE

        STAT: DIMOTIKO STADIO PERISTERIOU

        SAAT: 21.00

        YAYIN: TİVİBU

        HAKEM: DANIELE ORSATO

        MUHTEMEL 11'LER;

        ATROMITOS: Gorbunov, Bittolo, Lazaridis, Fytanidis, Kivrakidis, Godoy, Usero, Umbides, Marcelinho, Pitu, Napoleoni

        FENERBAHÇE: Volkan, Şener, Alves, Ba, Caner, Nani, Diego, Josef, Mehmet Topal, Fernandao, Sow

        Fenerbahçe yeni bir heyecana yelken açıyor... Yapılan transferlerle adeta yıldızlar topluluğu haline gelen Sarı- Lacivertliler, Shakhtar Donetsk’e elenip Şampiyonlar Ligi hevesini bir başka bahara bırakınca rotasını UEFA Avrupa Ligi’ne çevirdi. Rakip ‘Korkusuzlar’ lakaplı Yunan Atromitos. İlk başta bakıldığında çıtır bir ekip gibi görünse de evinde oynadığı son 22 maçta yenilgi yüzü görmemesi maç öncesinde Fenerbahçe için ciddi bir uyarı olarak görünüyor. Ancak hedefini UEFA’da final oynayıp kupayı kaldırmak olarak belirleyen Kanarya, sürprize izin vermek istemiyor. Bunun için de ilk maçtan işi sağlama alıp Kadıköy’deki rövanşa da rahat çıkmak herkesin en büyük dileği.

        KJAER CEZALI

        Atina’da Peristerios Stadı’nda saat 21.00’de İtalyan hakem Daniele Orsato’nun düdüğüyle başlayacak olan karşılaşmayı TİVİBU naklen yayınlayacak. Sarı-Lacivertliler’de sakat Gökhan Gönül ile kırmızı kart cezalısı olan Simon Kjaer kadroda yer almıyor. Dediğimiz gibi bu sezon Fenerbahçe’nin hedefi yıldızlar topluluğu kadrosuyla UEFA Kupası’nı kaldırmak. Bunun için de ilk sınav bugün Atina’da verilecek. Herkesin dileği ise bu yolun sonunun zaferle noktalanması.

        ATROMITOS SAHASINDA 50 MAÇTA SADECE 2 KEZ YENİLDİ

        Fenerbahçe’nin rakibi Atromitos sahasında adeta devleşiyor... Yunan ekibi tüm kulvarlarda evinde oynadığı son 22 maçı kaybetmedi. Diğer bir deyişle Atromitos’un bileği tam 379 gündür bükülmüyor. En son 7 Ağustos 2014’te UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Bosna Hersek ekibi Sarajevo’ya 3-1 kaybeden Atromitos, daha sonra oynadığı 21 maçta 14 galibiyet, 7 beraberlik elde etti. Geçen sezon ligde oynadığı 20 maçta da yenilmeyen Yunan ekibi son 50 iç saha maçında ise sadece 2 kez kaybetti.

        YUNAN TAKIMLARI FENERBAHÇE'YE İYİ GELMİYOR

        Avrupa kupalarında elemeli turlarda daha önce Yunan takımlarıyla iki kez eşleşen Fenerbahçe, turu geçmeyi başaramadı. Sarı-Lacivertliler Yunan ekipleriyle oynadığı 4 maçta ikişer yenilgi ve beraberlik alırken, galibiyet yüzü görmedi. Fenerbahçe, Avrupa kupaları tarihinde oynadığı 20 eleme turunun 13’ünde rakiplerini saf dışı bırakmayı başardı.

        2-1 DEVİRMİŞTİ

        Geçen sezon Yunanistan’da görev yapan ve Olympiakos ile şampiyonluk yaşayan Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü Vitor Pereira, Atromitos’a karşı oynadığı tek maçı kazandı. Geçen sezonun 17. haftasında Olympiakos’un başına geçen Portekizli çalıştırıcı, lig maçında Atromitos’u 2-1 yenmişti.

        KİM ‘DALYA’ DIYECEK?

        Fenerbahçe’de futbolcular UEFA Avrupa Ligi Play- Off 1. turu ilk maçında bugün ayrı bir heyecanı yaşayacaklar... Sarı-Lacivertliler deplasmanda bugüne kadar oynadığı 97 maçta rakip fileleri 99 kez havalandırdı. Bunun için de Atromitos karşısında 100. golü kimin atacağı merak konusu. Kanarya dış sahada oynadığı Avrupa kupası maçlarında kalesinde ise 187 gol gördü.

        4 MAÇTIR FILELERI SARSAMIYOR

        Fenerbahçe Avrupa arenasındaki son 4 maçta ilginç bir istatistiğe de imza atıyor... Sarı-Lacivertliler bu maçlarda bir türlü gol atma başarısını gösteremediler. 2013-2014 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off turunda Arsenal karşısında 3-0 ve 2-0’lık yenilgiler yaşayan Kanarya, aynı kulvarda bu sezon 3. ön eleme turunda Shakhtar Donetsk karşısında 0-0’lık beraberlik ve 3-0’lık yenilgi gördü. Fenerbahçe Avrupa’daki son golünü 6 Ağustos 2013’te, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki Salzburg maçında Pierre Webo ile kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ