Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Deniz Çoban hakemliği bıraktı - Futbol Haberleri

        Hakem Deniz Çoban, pazar günü oynanan Kasımpaşa-Çaykur Rizespor maçında yaptığı hatalar ve maç sonunda canlı yayında hatalarından dolayı özür dilemesiyle futbol gündeminin 1 numaralı ismi olmuştu. Çoban, maç sonu yaptığı açıklamada kendisiyle ilgili kararı kısa süresinde alacağını söyleyerek, görevi bırakma sinyali vermişti. Basın toplantısı düzenleyen Deniz Çoban, hakemliği bıraktığını açıkladı.

        Çoban, Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin Konya Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısında, maçın ardından Konya'ya gelene kadar kimseyle konuşmadığını söyledi.

        Konya'da ailesiyle, büyükleriyle konuyu istişare ettiğini ve istifa kararı aldığını kendilerine söylediğini belirten Çoban, "Çok sağolsunlar, bana destek oldular. Hakem arkadaşlarım hep yanımdaydı. Konya'daki arkadaşlarım havaalanına kadar geldiler, karşıladılar. Gece saat 4-5'e kadar benimle oturdular. Onlar hakemliğe devam etmemi istediler ama ben kararımı vermiştim. Aileme de onaylattıktan sonra hakemliği bırakma kararımı burada açıklıyorum" ifadelerini kullandı.

        Basın toplantısı sırasında gözyaşlarına hakim olamayan Çoban, hakemliği bırakma kararını daha önce ailesi dışında kimseye bahsetmediğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

        "Sadece buraya gelmeden 1 saat önce Futbol Federasyonu Başkanımız Sayın Yıldırım Demirören'e telefon açtım. Müsaadesini istedim. 'Başkanım, böyle bir karar verdim, hakkınızı helal edin. Sizin gibi bir insanı tanımaktan çok mutlu oldum, bana müsaade' dedim. Kendisine bilgi verdim ve buraya geldim, bu açıklamayı yapıyorum. Bu kararı almamda hiç ama hiçbir kimsenin etkisi, yönlendirmesi ya da bir baskısı olmamıştır. Tamamen hür irademle, vicdanımın sesini dinleyerek, hata yaptığımı bilerek, yaptığım bir davranıştan dolayı bu noktaya geldim. Kesinlikle yaptıklarımdan, hareket tarzımdan en ufak bir pişmanlık duymuyorum. Bugün geriye dönüp baktığımda geldiğim noktayı görerek dahi yine o davranışı, eğer vicdanım istiyorsa, geri adım atmadan yapacağıma şu an için de eminim. Hiçbir pişmanlığım yok. Kimseye en ufak bir gönül kırgınlığım yok. Tamamen kendi kararımla hakemlik görevini noktaladım."

        Çoban, yaptığı hatadan sonra soyunma odası koridorlarında ne bir yöneticinin ne de bir futbolcunun kendisine karşı kaba bir davranış göstermediğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

        "Soyunma odasına gittim. Verdiğim kritik kararlar olduğunu biliyordum. Televizyonda nasıl göründüğünü merak ediyorum. Ancak hakem odasında bulunduğum süre içerisinde maçla alakalı olumlu-olumsuz ne bir mesaj geldi, ne de arama vardı. Hakem odasındayken Rıza hocam geldi. Kendisini çok severim. Bana 'hocam müsaade ederseniz gelebilir miyim? dedi.' Bana 'Seni ne kadar çok sevdiğimi biliyorsun değil mi. Tebrik ediyorum çok güzel maç yönettiniz. Bunu kesinlikle farklı bir amaçla söylemiyorum ama hocam penaltı, penaltı gibi değildi istersen bir de sen bak' dedi. Cep telefonundan pozisyonları izledim, üzerimi değiştirerek odadan çıktım. Kasımpaşa takımının soyunma odasına gittim. Bütün futbolcuların kafası önündeydi, içeriye girdim. 90+5. dakikada yanlış bir penaltı kararı vermiş hakem olarak bana hiçbir şey demediler. En ufak bir haykırış olmadı."

        "BİR HATA YAPTIYSANIZ SONUCUNA KATLANMAK ZORUNDASINIZ"

        Hakemliği bırakma kararının planlanmış bir şey olmadığını anlatan Çoban, maça çıkarken bir sonraki alacağı müsabakanın planını yaparak çıktığını ifade etti.

        Maçtan sonra soyunma odasına girdiğinde de hakemliği bırakma kararının olmadığını aktaran Deniz Çoban, şöyle devam etti:

        "Sonra bir duygu yoğunluğu yaşadım. Hakem hataları ilk değil son da olmayacak. Nihayetinde ben de bir hata yaptım. Rıza hocamın o duygusal hali, yayındaki konuşmam bu kararı aklımdan geçirmeme neden oldu. O saatten sonra bazı kuralların dışına çıktığımın farkındaydım. Bu kararı vermemde kimsenin etkisi olmadı. Bir hata yapmışsanız da sonucuna katlanmak zorundasınız. Ben vicdanımın sesiyle hareket ettim. Maalesef vicdanının sesiyle hareket eden insanlar, önlerindeki süreçte sıkıntı yaşıyor. Ben de bunu yayında hissettim ve bildim. O dakikadan sonra bir şey düşünmedim. Bundan sonra kim ne derse desin 'benim için hakemlik bitti' dedim."

        Çoban, şu anda hakemlik dışında ne yapacağını bilmediğini, ailesiyle biraz kafa dinlemek istediğini sözlerine ekledi. Deniz Çoban, basın toplantısı sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Sık sık konuşmasını durdurarak gözyaşlarını silen Çoban, duygularını ifade etmekte zorlandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ