Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Kaderin cilvesi - Galatasaray Haberleri

        HTSPOR.COM

        Bazı derbiler vardır; içlerinde birçok hikaye barındırır... Bazı derbiler de kendi kahramanını yaratır... İşte dün gece Kadıköy’de; biraz da kaderin cilvesiyle Cimbom’un kahramanı Olcan Adın’ın hikayesi yazıldı...

        Dakikalar 37’yi gösterirken, sağ kanattan yüklendi F.Bahçe... Orta yapmaya hazırlanan Gökhan Gönül’e engel olmak isteyen Lionel Carole, koştuğu sırada sekmeye başladı ve bu yüzden geride kaldı. Ve o ortada Muslera’nın uzaklaştırmaya çalıştığı topu Diego ağlara yolladı. Fransız sol bek, pozisyonun ardından devam edemedi ve 41’de yerini Olcan Adın’a bıraktı. Maçın kırılma anı da bu dakikada yaşandı.

        BA’DAN 22, JOSEF’TEN 13 SANTİM KISA!

        Talihsiz sakatlığı takımının gol yemesine yol açan Carole’un yerine giren Olcan, son derece kritik bir golle takımını yenilgiden kurtardı. 84’te, o dakikaya kadar sahada fazla gözükmeyen Sneijder’ın harika ortasına iyi yükselen 1.75 boyundaki Olcan Adın, kendisinden 22 ve 13 santimetre uzun olan Ba ve Josef’in arasından kafayı vurup Galatasaray’a çok önemli ‘1’ puan kazandırdı.

        OLCAN: 1.75

        BA: 1.97

        JOSEF: 1.88

        HAMZAOĞLU: ASLINDA SEMİH'İ ALACAKTIM...

        G.Saray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, neden Olcan’ı tercih ettiğini söyledi, karşılaşmanın belki de en kritik hamlesini özetledi. Hamzaoğlu, “Carole sakatlandıktan sonra oraya Semih’i alıp Hakan Balta’yı sola kaydırmak istedim. Ama daha hücumcu bir oyuncu olarak Olcan’ı düşündüm. Golü de attı, demek ki iyi yapmışız! Olcan antrenmanlarda çok iyi çalışıyor. Yan toplarda topun kime gideceği belli olmaz. Olcan doğru yere hareketlendi ve iki uzun oyuncunun arasından golü buldu” diye konuştu. Hamzaoğlu, Yasin’i oyundan aldıktan sonra gelen tepkiler için de Benfica zaferi sonrası ‘Yanlış yaptık herhalde!’ taşı atmıştı.

        GERÇEK GALATASARAYLI OLCAN!

        G.Saray formasıyla F.Bahçe filelerini ilk kez havalandıran Olcan Adın, tabiri caizse ‘gerçek Galatasaraylı’ oldu... Genç yaşta Sarı-Lacivertli formayı terleten Olcan Adın, Gaziantep’te görev yaparken de F.Bahçe’ye karşı gol sevinci yaşamıştı.

        GOLÜ ATTI, ARMAYI ÖPTÜ

        Kadıköy’de G.Saray’ı yenilgiden kurtaran Olcan, attığı kritik golü armasını öperek kutladı. Sarı-Lacivertli tribünlere doğru hareketlenen deneyimli yıldız, armasını gösterip öptü.

        BA: CANIMI ACITTI

        Ajax maçında çok başarılı bir performans gösteren ve Kjaer’le iyi bir ikili görüntüsü çizen stoper Abdoulaye Ba’ya nazar değdi. Yenilen golün şokunu üzerinden atamayan Senegalli yıldız, “İyi mücadele ettik. Golü de erken bulduk. 3-0 olacak maçtı. Yediğimiz gol canımı acıttı. Kendimi iyi hissetmiyorum. Ama bizim hedefimiz şampiyonluk. Önümüze bakmamız lazım” ifadelerini kullandı.

        SENEGAL BÜYÜSÜ BOZULDU

        F.Bahçe, düne kadar Ba’nın sahada kaldığı 506 dakika içerisinde kalesinde hiç gol görmemişti. Son haftaların parlayan yıldızı Ba, Olcan’ın kafa golünde Josef ile anlaşamadı ve çaresiz kaldı. Kanarya, Ba sahadayken ilk kez gol yedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ