Rakip olmayınca...
Fenerbahçe-Trabzonspor maçları hep çekişmeli, hep zevkli, hep heyecanlı geçer. Maçı da bu gözle seyretmeye başladık. Pereira, Molde maçının başarılı isimleri Fernandao, Ozan Tufan ve Volkan Şen’i yanına oturtmuş, Nani’den vazgeçmemiş, Mehmet Topal’ı da sahaya sürmüştü. Maçın ilk 10 dakikası dolmamıştı ki Fenerbahçe müthiş bir hücum organizasyonu sonunda Nani’nin golüyle öne geçti. Bu golle maçtaki üstünlük de tamamen Sarı- Lacivertliler’in oldu. Trabzonspor, ilk 45 dakika içinde ne doğru dürüst hücum yapabildi ne de defans. Bu yarıda farkın artmaması onlar adına şanstı. Ben uzun yıllardan beri böyle vurdumduymaz bir Trabzon görmedim. Orta alanı tamamen rakibine teslim eden, hücumda çoğalamayan, defansında inanılmaz hatalar yapan Karadeniz ekibinin hali gerçekten düşündürücüydü. Bir de devre biterken Alper Uludağ’ın acemice gördüğü kırmızı kartla takımın gardı tamamen düşüverdi. Alper Potuk, Diego, Nani ve Mehmet Topal gibi hareketli ve çabuk oyuncular ile orta alan ve hücum üstünlüğünü eline alan Fenerbahçe için oyun kolay bir hale dönüverdi. Bu görüntülerle maçın ikinci bölümünde 10 kişi kalmış Trabzonspor karşısında, Fenerbahçe’nin farkı artıracağını düşünenler çoğunluktaydı. Ancak ikinci devre biraz rehavet, biraz da Pereira’nın geç hamleleriyle oyun çekilmez bir hale geldi. Son bölümde Alper Potuk çıktı, Volkan Şen girdi. Oyunu dikine oynayan, adam eksilten, topu karşı alana çabuk götüren Alper neden çıktı, anlayamadık. Sonra Van Persie- Fernandao ve Diego-Markovic değişiklikleriyle birlikte Ozan Tufan’ın kulübede kalışı Fenerbahçe’nin hücum gücünü iyice azalttı. Sarı- Lacivertliler’in kötü görüntüsüne rağmen, 10 kişilik Trabzon’un bundan faydalanacak gücünün olmayışıyla maç mutlu sonla bitti. Dünkü maçtan sonra F.Bahçe liderlik koltuğuna oturdu. Orada uzun süre kalır mı? Bu soruya en iyi cevabı Pereira verir. Elindeki malzeme çok iyi. Ama onu iyi kullanıyor mu, tartışılır.
SEYİRCİ FAKTÖRÜ
Hafta sonu oynanan maçlarda tribünlerin boş olduğunu gördük. Fenerbahçe takımını ise taraftarı yalnız bırakmıyor. Takım liderlik koltuğuna oturduğuna göre önümüzdeki haftalarda kapalı gişe oynarlar gibi geliyor.
OZAN TUFAN NİYE YOK?
Son Molde maçının başarılı ismi, dün sahaya çıkan 11’de kendine yine yer bulamadı. Ben bu işi çözemedim.Pereira böyle bir silahı neden kullanmıyor, anlamak mümkün değil.